Nimic nu poate fi mai stânjenitor pentru un bărbat decât să aibă probleme repetate cu erecţia. Pentru tratarea acestor disfuncţii erectile, este importantă stabilirea cauzei, apoi înlăturarea acesteia.

Vârsta înaintată este una dintre cauze

Înaintarea în vârstă este principala cauză a problemelor de erecţie. Dacă persoana în cauză suferă şi din pricina stresului ori trece prin stări depresive, atunci poate să întâmpine episoade neplăcute în patul conjugal.

Lipsa mişcării poate să afecteze potenţa unui bărbat. Exerciţiile fizice regulate vor ajuta la creşterea performanţelor sexuale, prin îmbunătăţirea fluxului sangvin.

De vină poate să fie şi oboseala cronică. Această problemă taie mult din libido.

Diabetul zaharat

Dincolo de cauzele emoţionale, incapacitatea de a duce la bun sfârşit un act sexual poate fi cauzată de probleme de sănătate. Este vorba despre diabet, dar şi de afecţiuni neurologice.

Bărbaţii diagnosticaţi cu diabet se pot confrunta cu scăderea fluxului sangvin la nivelul penisului. Totodată, nivelul scăzut de testosteron şi insuficienţa renală pot afecta capacitatea unui bărbat de menţine un act sexual.

Alături de diabet, maladia Alzheimer, prezenţa unei tumori la nivelul creierului, scleroza multiplă se numără printre cauzele impotenţei. Bărbaţii care au suferit un accident vascular cerebral sunt, de asemenea, predispuşi la disfuncţii erectile. Alcoolismul cronic este şi el un factor al scăderii potenţei.

Anumite medicamente pot fi de vină

Riscul apariţiei disfuncţiilor erectile este mai crescut şi în cazul bărbaţilor care iau medicamente pentru hipertensiune arterială, betablocante, antidepresive, diuretice sau fac chimioterapie. În astfel de situaţii, revenirea la normal are loc după încetarea tratamentului medicamentos.