Nu doar că sunt la modă, însă sprâncenele dese şi groase sunt şi un indicator important al stării tale de sănătate.

Căderea periodică a sprâncenelor este normală, însă dacă observi că începi să le pierzi mai des ca de obicei şi că îţi apar locuri goale sau chiar că îţi dispar complet anumite părţi din sprâncene, mergi urgent la medic.

Ai putea avea o problema gravă cu tiroida, care este fie prea activă, fie are o activitate foarte lentă. Pe termen lung, această condiţie medicală poate duce şi la alte probleme grave în organism.

Pentru a avea sprâncene „ca la carte”, se recomandă îngrijirea minuţioasă a acestora.

Dacă îţi doreşti să ai sprâncene bogate şi frumoase, trebuie să încerci acest truc de înfrumuseţare care face adevărate minuni pentru ţine. Uleiul de cocos accelerează procesul de creştere a sprâncenelor. Conţine vitamina E şi fier care îţi pot chiar închide culoarea. Pentru cele mai bune rezultate, amestecă o parte ulei de cocos cu o parte de ulei de ricin. Masează uşor cu degetele. Lasă să acţioneze 20-30 de minute, apoi clăteşte cu apă caldă. Repetă procedura zilnic, timp de două-trei săptămâni.

Pe de altă parte, seara, înainte de culcare, le putem da cu puţin ulei de ricin, care nu doar că ajută firele de păr să-şi păstreze puterea şi aspectul, dar, în cazul în care ne dorim să schimbăm forma sprâncenelor, acesta ajută la creşterea firelor de păr din sprâncene, astfel încât să le putem modela aşa cum ne dorim.