Frunzele de nuc opresc căderea părului

1 nuc jpg jpeg

Dacă din nucile verzi se prepară o delicioasă dulceaţă, iar fructele uscate sunt un ajutor de nădejde în scăderea colesterolului, nici frunzele nu trebuie ignorate. Acestea au proprietăţi antiinflamatoare şi antibacteriene, iar beneficiile nu se opresc aici.

Frunzele de nuc au în componenţa lor tanini, care combat inflamaţiile şi grăbesc vindecarea iritaţiilor. Pentru ceai sau infuzie se folosesc doar frunze cât mai verzi, fără pete. Se spală şi se lasă la uscat, după care se mărunţesc. Pentru infuzie, pune 1 linguriţă de frunze uscate într-o cană de apă fierbinte şi lasă la infuzat 5-6 minute, vasul fiind acoperit, după care strecoară. Infuzia din frunze de nuc pote fi folosită atât în scop intern cât şi extern. Pentru decoct, fierbe 5 minute o linguriţă şi jumătate de frunze de nuc tocate în 300 ml apă. Strecoară şi lasă la răcorit.

Remedii cu beneficii multiple

  • Acest leac natural poate fi folosit de femei şi de bărbaţi deopotrivă, deoarece opreşte căderea părului, prevenind astfel calviţia. După şamponare şi clătire, aplică pe păr 250 ml de ceai concentrat din frunze de nuc. Perie părul şi lasă-l să se usuce natural. Repetă tratamentul de cel puţin 2 ori pe săptămână. Ceaiul întăreşte rădăcina firului de păr şi, în plus, îndepărtează mătreaţa.
  • Te confrunţi cu transpiraţie abundentă a mâinilor, a axilelor şi a picioarelor în sezonul cald? Atunci bea câte 2 căni din ceai de frunze de nuc. Remediul îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi reglează funcţionarea glandelor sudoripare.
  • Întrucât au proprietăţi astringente, frunzele de nuc sunt recomandate celor care suferă de acnee. Înmoaie decoctul de nuc răcit în dischete demachiante, stoarcele puţin şi pune comprese pe zonele afectate. După 10-15 minute şterge faţa cu decoct şi lasă să se usuce. Este la fel de eficient şi pentru alte probleme ale pielii cum ar fi psoriazisul, dermatita seboreică sau eczemele. Pentru a creşte eficienţa tratamentelor, poţi face şi băi. Adaugă în apa de baie 2 litri de ceai concentrat şi stai 10-15 minute.
  • Infuzia din frunze de nuc este recomandată celor care suferă de probleme gastrointestinale, cum sunt gastritele şi enteritele (inflamaţia mucoasei intestinului subţire). Are rol antiinflamator, îmbunătăţind funcţionarea ficatului, în timp ce stimulează digestia.
  • Roşul în gât este o afecţiune des întâlnită în sezonul cald, mai ales când se consumă băuturi reci. Înainte să apelezi la medicamentele clasice, poţi încerca gargara cu ceai din frunze de nuc. Tratamentul se urmează de 3 ori pe zi, până la dispariţia simptomelor.
  • Somnul agitat, cu episoade dese de trezire nocturnă, poate duce la apariţia oboselii, care te împiedică să te concentrezi pe parcursul zilei. Pentru a te putea odihni noaptea, bea cu o oră înainte de culcare o cană cu infuzie din frunze de nuc. Îi poţi îmbunătăţi gustul cu o lingură de zeamă de lămâie sau de miere.

INFO

Băile locale cu ceai de frunze de nuc grăbesc vindecarea infecţiilor vaginale.