Florile de tei alungă migrenele
Reduce aciditatea gastrică. Infuzia reduce aciditatea gastrică, având un efect benefic în cazul arsurilor stomacale. Mai mult, teiul tratează şi stările de greaţă şi senzaţia de vomă.
Elimină toxinele din corp. O infuzie caldă de tei are şi efecte diuretice, ajutând la eliminarea toxinelor din organism pe cale urinară.
Calmează tusea. Teiul este eficient şi în calmarea tusei şi în tratarea bronşitei, favorizând funcţionarea propice a căilor respiratorii şi eliminarea secreţiilor excesive.
Previn cancerul. Florile de tei au în compoziţia lor anumite substanţe chimice precum flavonoidele, care se bucură de un puternic rol antioxidant, prevenind apariţia cancerului şi a bolilor de inimă
Combate insomnia. Pentru combaterea insomniilor şi pentru inducerea unui somn linistit, este indicată consumarea unei ceşti de ceai de tei înainte de a merge la culcare, mai ales în cazul copiilor nervoşi agitaţi.
Întăreşte firul de păr. Infuzia proaspătă de flori de tei împiedică părul să cadă şi-i dă, totodată strălucire.
Înlătură migrenele. Florile de tei pot fi folosite şi ca remediu naturist şi sedativ în tratarea supărătoarelor dureri de cap şi a celor reumatice.
Ne scapă de cearcăne
Teiul este de mare ajutor şi în cosmetică. Specialiştii spun că faţa poate arăta mai „proaspătă” cu ajutorul acestei plante. Răcită şi aplicată seara, sub formă de comprese, infuzia reduce aspectul negru-violet al pielii de sub ochi.
Click spune!
Chiar dacă nu se cunosc efecte adverse ale consumului de ceai de tei, nu folosi infuzia în exces şi nici în concentraţie foarte mare. O poţi consuma periodic, însă cu moderaţie. Chiar dacă alergiile la florile de tei sunt destul de rare, persoanelor care au des alergii nu li se recomandă să consume ceai de flori de tei pe cale internă sau să stea în preajma teilor înfloriţi.