Cum prevenim ciuperca piciorului în concediu
Nu doar o dată te-ai confruntat cu infecţii la nivelul piciorului sau mai ales la unghii, afecţiune deloc plăcută mai ales în perioada rezervată vacanţei şi relaxării alături de cei dragi.
Ciuperca piciorului este o afecţiune destul de stânjenitoare care usucă şi crapă piela, provocând totodată şi o senzaţie de mâncărime. Însă în ciuda a toate este bine de ştiut că există tratamente naturiste şi obiceiuri care dacă le faci cu regularitate poţi să ţii la distanţă această problemă.
Obiceiuri care îţi menţin sănătatea picioarelor
Alege să foloseşti constant, mai ales când pleci în concediu o cremă sau o pudră antifungică, mai ales cele pe bază de tolnaftat, clotrimazol sau muconazol.
Acordă o atenţie sporită băilor la picioare, în care poţi să adaugi şu o lingură de bicarbonat, apoi usucă-le cu grijă cu prosopul.
Asigură-te că foloseşti doar şosete din bumbac, pe care să le schimbi des şi să îţi menţii mereu picioarele uscate.
În cazul în care te confrunţi cu probleme şi acestea persistă mai mult de două-trei săptămâni nu ezita să mergi la medic.
Cum se manifestă ciuperca piciorului
Transpiraţia excesivă a picioarelor, formarea unor mici băşici cu aspectul de piele îngroşată, îngroşarea şi totodată îngălbenirea unghiilor ar trebuie să îţi ridice un semn de întrebare.
Este posibil să se extindă şi la restul piciorului, talpa căpătând un aspect uscat, care se exfoliază constant. Nici mirosul după o zi de muncă nu trebuie trecut cu vederea.
Află ce afecţiuni poţi trata cu bicarbonat AICI
Cauzele apariţiei micozei piciorului
Motivele sunt diverse, adesea cea mai întâlnită cauză este încălţămintea închisă şi purtată timp îndelungat. Căldura din timpul zilei şi umiditatea de la nivelul piciorului transformă mediul într-unul proprice pentru apariţia ciupercii.
Astfel că este recomandat mai ales pe timpul verii să eviţi încălţămintea închisă, să îi pulverizezi înainte de a-i purta şi să eviţi materialele sintetice.
Există tot mai des posibilitatea ca această ciupercă o poţi lua din băi, piscină, bazine sau alte locuri unde eşti nevoit să mergi fără încălţăminte. Cel mai bine ar fi să porţi încălţăminte de cauciuc deoarece acesta izolează picioarele.
Aşa previi această afecţiune!
Apa caldă cu oţet de mere şi bicarbonat este cel mai bun reemdiu naturist. Această combinaţie are un efect antifungic pentru picioarele tale, doar dacă o foloseşti după ce ai spălat în prealabil picioarele cu apă şi săpun.
Lasă picioarele într-un litru jumătate de apă cu o lingură de bicarbonat şi două linguriţe de oţet de mere timp de 20 de minute apoi şterge-le uşor cu un prosop din bumbac curat. Ai grijă ca după baie să nu rămână apă între degete, acolo se pot dezvolta bacterii destul de greu de tratat.
Dacă eşti în concediu optează pentru a purta şosete înmuiate în apă cu oţet, într- cană de apă adaugă două linguri de oţet de mere şi lasă-le peste noapte în picioare.
După care se spală cu apă şi săpun.