Coriandrul previne anemia

1 2 jpg jpeg

Coriandrul este una dintre plantele folosite pe scară largă pentru foarte multe afecţiuni dar care în acelaşi timp poate fi folosit şi în prepararea diverselor mâncăruri, fiind un condiment aromat şi uşor de recunoscut.

Acesta poate fi folosit în stare crudă sau uscată, ambele variante aduc foarte multe beneficii sănătăţii tale. Se bucură de prezenţa anumitor tipuri de acizi printre care acidul ascorbic cunoscut şi sub denumirea de vitamina C, minerale şi alte vitamine.

Eficient în afecţiunile pielii

Acidul linoleic şi cieola sunt două dintre uleiurile esenţiale regăsite în componenţa coriandrului ce se bucură de adevărate proprietăţi antireumatice şi antiartritice.

Se bucură de un efect diuretic bun, fiind recomandat în anemii, disfuncţii renale sau retenţie de apă.

Dacă te confrunţi cu inflamaţii la nivelul pielii, atât ceaiul cât şi cataplasmele cu coriandru te pot ajuta să reduci disconfortul şi să îmbunătăţeşti aspectul pielii.

Se bucură de adevărate proprietăţi dezinfectante, antiseptice, antifungice şi antioxidante, motive pentru care poate fi folosit cu uşurinţă în tratarea eczemelor sau a infecţiilor fungice.

Uită de colesterolul rău

2 jpg jpeg

Acidul linoleic, acidul oleic, acidul palmic, acidul ascorbic sunt mixul din coriandru extrem de eficient pentru a reduce colesterolul rău din sânge, contribuind la creşterea nivelului de colesterol sănătos.

Ceaiul de coriandru ajută la prevenirea anumitor afecţiuni dintre care amintim arteroscleroza şi accidentele vasculare cerebrale. Reduce tensiunea arterială la persoanele ce se confruntă cu hipertensiune arterială, ajută la relaxarea vaselor de sânge şi la o circulaţie sangvină corespunzătoare.

Citronelul din compoziţia sa este un antiseptic natural care ajută la accelerarea procesului de vindecare a ulceraţiilor şi totodată împrospătează respiraţia.

Dacă o să încerci să mesteci un pic de coriandru o să observi cum vei scăpa de respiraţia mirositoare, mai ales că inclusiv la prepararea anumitor paste de dinţi este folosită această plantă.

Află cum poţi să îţi detoxifici organismul cu ajutorul coriandrului AICI

Te fereşte de anemie

Şi asta datorită conţinutului mare de fier, un astfel de deficit în organism favorizează dificultăţi de respiraţie, prezenţa palpaţiilor, oboseală accentuată.

Fierul ajută la menţinerea unui nivel energetic optim.

Proprietăţile antihistaminice reduc simptomele alergiilor sezoniere şi pe cele ale rinitei. De asemenea uleiul de coriandru este perfect pentru a reducere reacţiile alergice în cazul înţepăturilor de insecte sau când intri în contact cu substanţe chimice.

Poate fi folosit pe plan intern dacă te confrunţi sau vrei să previi anafilaxia, urticaria.

Este considerat a fi un foarte bun antibiotic mai ales în tratarea salmonellei, iar dacă alegi să adaugi coriandru în alimentaţia ta zilnică îţi vei proteja organismul de infecţii.

Un bun digestiv

Dacă vrei să îţi protejezi masa osoasă, atunci coriandrul este un ingredient bun mai ales pentru că se bucură de o bună doză de calciu, ce împreună cu celelalte minerale esenţiale pe care le conţine, ajută la regenerarea masei osoase prevenind degradarea lor.

În frunzele centrale de coriandru este prezentă cea mai mare doză de calciu din toată planta.

Aromele bogate de care dispune ajută la secreţia de enzime şi sucuri digestive, stimulând în felul acesta digestia şi peristaltismul.

Marea cantitate de antioxidanţi împreună cu vitamina A, C şi mineralele precum fosforul ajută la prevenirea tulburărilor de vedere şi reduce stresul de la nivelul ochilor.

În plus, coriandrul este considerat a fi un bun stimulent natural ce ajută la reglarea secreţiilor glandelor endocrine, aspect ce contribuie favorabil la reglarea menstruaţiei şi la reducerea durerilor asociate.

Când este contraindicat coriandrul?

Consumul excesiv de coriandru poate duce la sensibilitatea pielii la soare, deşi se crede că aceasta ajută la stimularea producţiei de lapte matern se recomandă a se evita consumarea lui pe perioada sarcinii.