Cele 3 plante care au grijă de ficatul tău

1 2 jpg jpeg

Având o activitate atât de complexă, este lesne de înţeles de ce trebuie să ai o deosebită grijă de sănătatea ficatului . Considerat ca fiind rezerva de sânge a organismului şi îndeplinind atât de multe funcţii importante, problemele la nivelul ficatului apar mai ales în momentele stresante, în perioadele lungi în care nu eşti atent la alimentaţie şi orele de somn devin o amintire.

Ceaiurile sunt excelente pentru organismul uman, plantele fiind aliatul naturii pentru sănătatea ta neavând efecte secundare.

Cu cât vei fi mai activ cu atât vei avea parte de mai multă sănătate şi îţi vei păstra vitalitatea ficatului.

În momentul în care apar blocaje la nivelul ficatului pot apărea şi crizele de ficat, ce adesea pot fi foarte dureroase, însă chiar şi aşa poţi să treci peste un astfel de episod cu ajutorul compreselor cu ceai de coada calului, eficiente atât în crizele biliare cât şi în cele hepatice.

Consumă păpădie cât poţi de des

1 2 jpg jpeg

Una dintre cele ami bune plante pentru a menţine sănătaea ficatului tău, păpădie, ar trebui să fie de nelipsit din alimentaţia ta. Fie că o consumi în salate sau sub formă de ceai ori cataplasme, păpădia este un veritabil vraci cu proprietăţi remarcabile în tratarea bolilor hepatice şi biliare.

Pentru a obţine ceaiul de păpădie ai nevoie ca la un litru de apă fiartă să adaugi o lingură de plantă uscată şi să laşi la infuzat 30 de minute apoi poţi să o consumi pe parcursul zilei.

Află ce proprietăţi terapeutice are rostopasca AICI

Ceaiul de anghinare elimină toxinele din organism

2 jpg jpeg

Evitată de multe persoane datorită gustului său puţin amar, anghinarea este extrem de sănătoasă pentru organismul tău, ajută la stimularea funcţiei antitoxice a ficatului, facilitând în felul acesta eliminarea toxinelor din organism.

Îţi este suficient o linguriţă de plantă uscată la jumătate de litru de apă fiartă, las-o la infuzat 10-15 minute apoi strecoar-o şi consum-o la temperatura camerei. După ce bei 250 de grame din infuzia de rostopască aşeză-te în pat stând pe partea dreaptă a corpului entru a facilita eliminarea toxinelor şi drenajul limfatic.

Între mese bea restul de infuzie rămasă.

Ceaiul de rostopască

2 jpg jpeg

Ceaiul de rostopască este considerat ca fiind un leac eficient împotriva afecţiunilor hepatice, cardiace cât şi a celor hepato-biliare, însă trebuie consumat cu atenţie. Se bea o cana pe zi luând câte o lingură de ceai la 3 ore. Pentru a prepara ceaiul de rostopască trebuie să pui o jumătate de linguriţă de plantă la o cană de apă.

Atenţie!

Folosită în cantităţi mari poate fi toxică.

Ceai de rostopasca, care se bea o cana pe zi, cate o lingura de ceai la 3 ore. Se pune jumatate de lingurita de planta la o cana de apa. Nu se bea mai mult de o cana pe zi, rostopasca poate fi otravitoare sau toxica.