Ceaiuri care alungă balonarea
Scorţişoară şi foi de dafin Din acest amestec prepari o infuzie cu gust bun care te va face să te simţi bine. Scorţişoara îmbunătăţeşte digestia şi circulaţia sângelui, iar foile de dafin reprezintă un bun tonic pentru stomac şi are proprietăţi antiinflamatoare. Pentru a face acest leac, pune pe foc 250 ml de apă şi 3 batoane de scorţişoară. Când apa dă în clocot, adaugă 5 foi de dafin şi lasă totul la clocotit încă 5 minute. Stinge focul şi strecoară decoctul. Când s-a mai răcorit, pune o linguriţă de miere, amestecă şi bea decoctul călduţ. Fenicul O altă plantă cunoscută pentru faptul că reduce crampele, balonarea, gazele intestinale este feniculul. Din acesta poţi face un decoct astfel: fierbe 250 ml de apă, adaugă 2 linguriţe de seminţe de fenicul şi mai ţine pe foc 5 minute. Strecoară şi bea cât este fierbinte. Pont
În combinaţie cu mentă, feniculul uşurează digestia.
Pentru a combate spasmele intestinale, alege ghimbirul ca remediu. Are proprietatea de a stimula eliminarea gazelor, de a reduce durerile abdominale. Alături de mentă, va avea un efect sporit, alungând spasmele intestinale, greaţa, senzaţia de balonare. Ai nevoie de o bucată de 150 g de ghimbir, de o mână de frunze de mentă şi o cană cu apă. Fierbe apa, apoi adaugă ghimbirul ras şi frunzele de mentă. Ţine-le pe foc 5 minute, apoi strecoară şi bea cât este cald.
Un amestec de plante foarte bun pentru a scăpa de balonare este acela de muşeţel cu anason. Acesta din urmă îmbunătăţeşte digestia, iar muşeţelul previne inflamaţia intestinală. Din 2 linguriţe de anason şi una de flori de muşeţel poţi face o infuzie. Pune la fiert o cană de apă. Când începe să fiarbă, adaugă plantele, iar după 2-3 minute, stinge focul şi mai lasă-le alte 5 minute. Strecoară şi bea ceaiul cât este cald.