Ceaiul de urzică elimină toxinele

1 2 jpg jpeg

Bogat în vitaminele A, B, C şi K, lecitină şi antioxidanţi, ceaiul de urzică poate combate stresul şi oboseala şi te poate feri de boli. De asemenea, este indicat atunci când eşti răcită, deoarece va fluidiza secreţiile bronhice.

reduc inflamaţiile din corp şi contribuie la eliminarea toxinelor din ţesuturi, fiind eficiente contra celulitei. Trebuie să bei câte trei căni de ceai de urzici, neîndulcit, pe care îl obţii dintr-o lingură de plantă şi o cană de apă clocotită. Când prepari infuzia, poţi să adaugi şi câteva frunze de mesteacăn şi flori de porumbar. Urmează cura timp de 2 luni.

Ceaiul de urzică are rezultate benefice şi asupra pielii, fiindcă susţine regenerarea tegumentelor, grăbeşte cicatrizarea şi are efect antiseptic. De asemenea, este benefică pentru tenul gras, cu imeprfecţiuni şi acneee. Spală faţa cu o infuzie obţinută dintr-o lingură de urzici uscate la o cană de apă, care se fierb şi se lasă zece minute. Se aplică de 2 ori pe săptămână.

De asemenea, urzica este foarte bună pentru părul gras, şi poate fi folosită împotriva mătreţii şi căderii părului. În 2 litri de apă se pun 2 mâini de rădăcină de urzică, se lasă să stea aproape o zi, după care se fierbe puţin, iar după un sfert de oră se strecoară.

Urzicile grăbesc arderile, împiedicând depunerea grăsimilor. Este indicat consumul a 3-4 căni de ceai de urzică, zilnic, pentru accelerarea metabolismului, ceea ce înseamnă că organismul va arde mai multe calorii. De asemenea, ceaiul reduce pofta de mâncare.

Fierbi 2 pumni de frunze proaspete de urzici într-un litru de apă şi laşi la infuzat, 15 minute. Infuzia trebuie să fie călduţă, de aceea este indicat să o ţii într-un termos sau o poţi încălzi înainte să o bei.

Urzicile sunt contraindicate persoanelor care suferă de probleme cardiace sau renale, femeilor însărcinate sau care alapteazţ, precum şi copiilor.