Ce sunt papiloamele

1 ce sunt papiloamele jpg jpeg

Papiloamele reprezintă excrescenţe cutanate de culoarea pielii sau maronii ce se răspândesc pe zone de frecare şi transpiraţie şi nu sunt agresive.

Acestea pot provoca complicaţii sau disconfort şi, uneori, necesită tratament dermatologic chirurgical. Excrescenţele se formează mai frecvent în anumite zone de pe corp ca zona gâtului, axile, dar pot apărea izolat şi pe alte zone de piele.

De fapt, papiloamele sunt excrescenţe dezvoltate pe pielea gâtului, toracelui sau în axile, cauzate de un virusul papiloma localizat pe piele. Papiloamele se prind de piele printr-un picioruş, care de multe ori este răsucit sau rupt prin mici traumatisme.

Multe dintre papiloame nu produc niciun simptom în afară de iritaţie.

Persoanele obeze au mai frecvent papiloame pe zonele de frecare precum axilele, zona gâtului, zona articulaţiilor, dar şi la nivelul pleoapelor. 

Papiloamele nu sunt canceroase. Uneori, când acestea sunt traumatizate seamănă cu un cancer de piele şi de aceea tratamentul lor trebuie făcut de medicul specialist care poate stabili un tratament corect.

Tratamentul pentru papiloame este simplu, nedureros şi nu lasă urme. De obicei, papiloamele se cauterizează, iar leziunile suspecte se verifică prin biopsie.

Papiloame - modalităţi de eliminare:

1. Electrocauterizarea

2. Eliminarea cu ajutorul unor substante caustice, concomitent cu imunostimularea. 

3. Cauterizarea cu unde radio (radiofrecvenţă) 

4. Îndepărtarea cu ajutorul laserului