Boala somnului - Simptomele narcolepsiei

1 2 jpg jpeg

Boala somnului apare de obicei in adolescenta. Persoanele atinse ajung extrem de rapid intr-o stare de somn profund. Iar in aceasta faza a somnului corpul nostru este pe moment paralizat. Primul si cel mai evident simptom al sau fiind dormitul prea mult pe perioada zilei.

Boala somnului  - Simptome 

- somnolenta permanenta pe perioada zilei, momente in care persoana pur si simplu se prabuseste pe pat si doar vrea sa dorma, nu mai are energie pentru nimic.

- apar chiar si stari de greata si ameteala, tot din cauza oboselii foarte mari.

- halucinatii, din cauza starii confuze: aceste halucinatii includ vederea, auzul, percetia diferitelor obiecte si sunete din jur.  

- comportament automatic, face ce ii spune alte persoane, nu mai este capabila sa se concentreze si sa vina cu idei proprii;

- vedere incetosata, ochii care dor;

- cataplexie: o pierdere brusca, temporara, a controlului asupra muschilor. Aceste episoade sunt adesea provocate de stres emotionl puternic, nu neaparat rau, ci poate sa fie si prea mult ras, o surpriza sau furie. Corpul se prabuseste, iar in caderea pe sol por surveni rani serioase. Atacurile pot sa dureze de la cateva secunde pana la cateva minute si se intalneste cam la trei sferturi dintre pacientii cu narcolepsie.

- probleme cu somnul pe timpul noptii, miscari dese ale corpului si agitatie.

Boala somnului - Tratament

Tratamentul pentru narcolepsie include atat medicamente cat si terapie, in functie de severitatea si de simptomele pe care le afiseaza.

Cel mai adesea sunt folosite si pastile pentru a trata insomnia si depresia, afectiuni care merg mana in mana cu narcolepsia.