Astragalusul, aliatul imunităţii. Sub ce formă se administrează

1 astragalus jpg jpeg

Folosit de-a lungul timpului în medicina tradiţională chineză, astragalusul este unul dintre cei mai buni aliaţi din natură pentru întărirea sistemului imunitar, tratarea afecţiunilor cronice sau prevenirea infecţiilor virale.

Planta conţine saponine, flavonoide şi polizaharide, cunoscute pentru virtuţile lor terapeutice, printre cele mai importante numărându-se micşorarea nivelului colesterolului, combaterea cancerului şi protejarea organismului împotriva radicalilor liberi.

Previne şi tratează

Datorită proprietăţilor sale antivirale, astragalusul poate fi folosit pentru întărirea sistemului imunitar, prevenirea şi tratarea infecţiilor gripale. Te poate ajuta să treci mai uşor peste perioada convalescenţei şi, dacă doreşti să îi sporeşti proprietăţile, îl poţi combina cu ghimbir, angelica şi lemn-dulce. Se recomandă folosirea lui înainte de începerea sezonului rece, reuşind astfel să scadă pericolul apariţiei virozelor respiratorii. Ca remediu, foloseşte astragalus sub formă de capsule. Se administrează de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă, 1 comprimat pentru adulţi, ½ comprimat pentru copii între 7 şi 13 ani şi ¼ comprimat pentru cei între 3 şi 6 ani.

Acţionează ca un antiinflamator

Inflamaţiile sunt, de cele mai multe ori, motivul care determină apariţia unorr afecţiuni, precum artrita sau bolile de inimă. În urma studiilor, s-a constatat că graţie saponinelor şi polizaharidelor, astragalusul poate reduce inflamaţiile şi poate trata rănile şi leziunile. Totodată, acesta este de folos în lupta împotriva radicalilor liberi şi a stresului oxidativ. Ca remediu, poţi utiliza pudra de astragalus, pe care o obţii prin măcinarea rădăcinii sau o cumperi de la farmacie. Aceasta are un gust plăcut şi poate fi folosită zilnic. Adăugă 1 lingură în sucuri de fructe sau dimineaţa, în bolul cu cereale.

Protejează sistemul cardiovascular

Graţie flavonoidelor pe care le conţine, astragalusul acţionează precum un antioxidant, ajutând atât la prevenirea acumulării plăcii arteriale şi îngustării pereţilor de sânge, cât şi la protejarea muşchiului inimii. Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul Chinez de Medicină Integrativă, injecţiile cu astragalus, au fost folosite împreună cu tratamentele convenţionale, reducând gradul de inflamaţie de la nivelul inimii şi numărul trigliceridelor. Ca remediu, foloseşte astragalus sub formă de comprimate, conform prospectului.

Atenţie!

Este interzisă folosirea astragalusului gravidelor şi persoanelor care suferă de scleroză multiplă, artrită reumatoidă sau boli autoimune.