Ştiai că avem AUR în corp? Iată în ce cantitate!

image

Corpul uman este plin de mistere și se poate dovedi foarte prețios, la propriu. Această bogăţie interioară este reprezentată de prezenţa aurului în corpul uman.

Printre metalele prezente în corpul uman se numără şi aurul. Cum ajunge acest metal atât de preţios în organism? Prin consumul de alimente precum legumele, cerelalele, fructele şi carnea! Corpul absoarbe diverse elemente chimice prezente în pământ, printre acestea numărându-se şi aurul. Acest metal ajunge în sânge, fiind distribuit în corp, inclusiv în păr.  

0,2 miligrame de aur conţine corpul uman

Cantitatea de aur pe care o asimilăm prin consumul acestor alimente este însă destul de mică - 0,2 miligrame, în cazul unei persoane care cântăreşte 70 de kilograme. Pentru a obţine, însă, o monedă standard, de 8 grame de aur, este nevoie de 40.000 de persoane. Şi unele plante, cum ar fi caprifoiul, conţin aur, pe care îl absorb din pământ.

Ca un fapt inedit, Diane de Poitiers, amanta regelui francez Henric al II-lea, avea în corp o cantitate de 500 de ori mai mare decât media. Potrivit legendelor, aceasta ar fi consumat o soluţie cu aur lichid pentru a-şi păstra tinereţea. Sigur, nu se recomandă acest lucru, pentru că nu este dovedit că un consum de aur ar prelungi speranţa de viaţă, informează europe2.fr.

De asemenea, cantităţi importante de aur au fost descoperite în fecalele umane în reziduurile din staţiile de epurare din Statele Unite ale Americii. Potrivit bbc.com, dacă aceeaşi concentraţie de metale preţioase ar fi descoperită în roci, exploatarea acestui minereu ar putea fi considerată viabilă din punct de vedere economic. Extragerea metalelor din reziduuri ar putea ajuta şi la reducerea nivelului de eliberare a substanţelor toxice din mediu. Totodată, fecalele umane mai conţin, în afară de aur, şi argint, paladiu şi vanadiu.

Cea mai mare sursă de aur se află în mări şi oceane, unde se estimează că ar fi 10 milioane de tone de metal galben.

Vezi şi: Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei suc de ceapă