6 moduri în care poți folosi aspirina. Trucuri la care nu te-ai gândit

Recomandată pentru tot felul de dureri, aspirina are şi numeroase alte întrebuinţări pe care este bine să le cunoşti. Pentru toate aceste indicaţii, foloseşte aspirina clasică, nu pe cea tamponată.

image

1. Înlătură petele de transpiraţie sau de sânge

Urmele gălbui pe care le lasă transpiraţia pe haine, în special pe cele albe, pot fi estompate cu ajutorul aspirinei. Lasă peste noapte haina pătată într-un lighean cu apă călduţă în care pui şi 2 comprimate de aspirină, după care speli ca de obicei. În cazul petelor de sânge, se dizolvă 2 aspirine în apă rece şi se lasă ţesătura 2 ore, după care se spală la maşină.

2. Combate mătreaţa şi redă aspectul plăcut al părului

Dacă te confrunţi cu mătraţa, pisează 2 comprimate de aspirină şi pune pulberea obţinută în şamponul obişnuit. Lasă să acţioneze 5 minute pe păr, apoi spală ca de obicei. Dacă ai părul deteriorat, poţi adăuga 5 aspirine pisate într-o cană cu apă călduţă. Pune amestecul pe păr şi lasă să acţioneze 15 minute, după care speli ca de obicei.

3. Remediu pentru călcâie crăpate

Aspirina are efect exfoliant, fiind de ajutor în cazul călcâielor crăpate. Zdrobeşte bine 10 aspirine (cu ajutorul unui ciocan sau al unei linguri), iar peste pulberea obţinută adaugă suc de lămâie astfel încât să se formeze o pastă. Se aplică pe călcâie şi se lasă 10 minute să acţioneze, după care se clăteşte.

4. Prelungeşte viaţa florilor din vază

Vrei să te bucuri mai mult de florile din vază? Nimic mai simplu! Pune 1-2 comprimate în apa din vază (în funcţie de dimensiunea acesteia) şi lasă aspirina să acţioneze.

5. Calmează înţepăturile de insecte

Dacă te-au pişcat insecte precum ţânţarii sau albinele, aplică pe zona afectată o aspirină pisată şi amestecată cu puţină apă. Acidul acetisalicilic are acţiune antiinflamatoare şi calmează mâncărimile.

6. Redă strălucirea bijuteriilor de aur

Cu timpul, bijuteriile de aur îşi pierd din strălucire. Pentru a remedia această problemă, se lasă câteva ore bijuteriile într-un vas în care au fost dizolvate 2 aspirine.

Citește și: Nu le daţi niciodată copiilor aspirină când răcesc. Medicii explică de ce