Ai claustrofobie și ți-e frică la RMN? Acum există aparate adaptate!

Pacienții cu claustrofobie, probleme de mobilitate și de greutate, pot beneficia de examinări RMN mai confortabile și cu durată redusă, dar în regim medical privat.  Față de RMN-ul convențional, care are aspectul unei capsule, acest tip de RMN are toate laturile deschise și este mai spațios, ceea ce reduce anxietatea pe durata examinării și oferă posibilitatea realizării unor investigații complexe pentru categorii diverse de pacienți, inclusiv copii.


„Venim în ajutorul pacienților care suferă de claustrofobie, punând la dispoziția lor RMN-ul deschis, astfel încât să poate efectua investigația cu un disconfort minim”, declară Prof. Univ. Dr. Gheorghe Iana, Director Medical al unei rețele private de sănătate, cu o experiență de peste 30 de ani în imagistică.

1 vizite doctor jpg jpeg

Medicul îți va face trimitere la metodele imagistice potrivite Foto: Shutterstock

Specialistul adaugă și faptul că în acest moment există și aparatură CT de ultimă generație care oferă o iradiere minimă. Accesul la acest tip de investigații modern se face pentru pacienții asigurați prin CAS cu  decontare în baza biletului de trimitere de la medicul specialist.

În general, acest tip de investigații de monitorizare se adresează pacienților diagnosticați cu boli oncologice, diabet zaharat, boli cardiovasculare, boli rare, boli cerebrovasculare, boli neurologice.

Citește și "Copilul nostru are amiotrofie spinală". Ce înseamnă acest diagnostic