Mai mult de jumătate dintre persoanele adulte sforăie. Din păcate, sforăitul afectează nu doar starea de bine a celui cu probleme, ci şi viaţa de cuplu. Iată câteva trucuri pentru a scăpa de sforăit!

Sforăitul apare atunci când fluxul de aer inspirat prin gură (sau nas) în plămâni este perturbat în timpul somnului. De obicei cauza este îngustarea sau blocarea căilor aeriene la nivelul nasului, gurii sau gâtului.

Trucuri pentru a scăpa de sforăit: dormi pe partea stângă şi foloseşte două, chiar trei perne

Unul dintre cele mai simple trucuri pentru a scăpa de sforăit este să dormi pe partea stângă. Se spune că dacă dormim pe această parte vom sforăi mai puţin decât dacă am dormi pe partea dreaptă sau pe spate. În momentul în care dormim pe partea stângă căile respiratorii se deschid şi în felul acesta aerul pătrunde mai uşor sforăitul fiind redus.

Foloseşte mai multe perne! Şi acesta este unul dintre trucurile eficiente pentru a scăpa de sforăit. Atunci când capul este mai ridicat (şi nu se află la nivelul corpului) se deschid căile respiratorii. În acest fel veţi putea respira mai bine.

Se pare că persoanele supraponderale sunt cele mai predispuse la sforăit. Kilogramele în plus sunt un factor favorizant al sforăitului. Aşa că, unul dintre eficientele trucuri pentru a scăpa de sforăit este să încercaţi să slăbiţi şi să ajungeţi la o greutate normală.

Sportul nu este recomandat înainte de culcare. Aşa că, este recomandat să renunţaţi la exerciţiile fizice de dinainte de somn! Dacă încercaţi acest truc pentru a scăpa de sforăit s-ar putea să şi reuşiţi acest lucru. Exerciţiile fizice le puteţi face dimineaţa. Nu trebuie să renunţaţi cu totul la ele.

Folosiţi umidificator în camera unde dormiţi, unul dintre trucurile pentru a scăpa de sforăit

Folosiţi în camera în care dormiţi un umidificator. Este poate cel mai eficient dintre trucurile pentru a scăpa de sforăit. Aerul încărcat sau uscat duce la crearea unor stări de disconfort la persoanele cu probleme respiratorii, de aceea utilizarea unui umidificator în camera în care dormiţi va crea un aer umed astfel că veţi respira mult mai uşor.

Un alt truc pentru a scăpa de sforăit este să dormiţi minimum opt ore pe noapte şi pe cât posibil în fiecare noapte programul să fie cuprins în aceleaşi intervale orare.

Stai departe de obiceiul de a consuma înainte de a merge la culcare lactate. Cercetătorii au descoperit că oamenii sunt predispuşi la acumularea de mucus cauzat de produsele lactate.

Utilizaţi uleiuri esenţiale. Şi acesta este unul dintre trucurile care vă scapă de sforăit. Astfel, uleiurile esenţiale ca eucalipt şi mentă ajută la relaxarea şi deschiderea căilor respiratorii fapt ce duce la o respiraţie mai uşoară şi la reducerea sforăitului.