6 alimente care te fac mai deştept

1 2 jpg jpeg

Morcovi, pentru o memorie mai bună. Morcovii cresc capacitatea de memorare şi de învăţare. Sunt recomandaţi mai ales în perioadele de examene. Cu cât consumaţi mai mult acest aliment, cu atât puterea de memorare va fi mai mare.

Peştele sporeşte atenţia.Peştele conţine grăsimi Omega 3, care ajută la menţinerea într-o stare optimă a membranelor celulelor cerebrale, asigurând o mai bună transmitere a mesajelor. Aşadar, dacă vreţi atenţie distributivă, consumaţi o lingură de ulei de rapiţă pe zi, peşte gras cel puţin de două ori pe săptămână şi mai puţină grăsime animală sau vegetală hidrogenată.

Zahărul te face mai abil în gândire. Zahărul este sursa preferată de “combustibil” a creierului nostru, mai exact, glucoza pe care corpul o metabolizează din dulciurile şi carbohidraţii pe care îi consumăm. Din acest motiv, atunci cand bem sucuri sau mâncăm dulciuri, creierul are de câştigat. Se îmbunătăţeşte gândirea şi cresc abilităţile mintale.

Ceapa te scapă de surmenaj. Ceapa este recomandată pentru înlăturarea oboselii psihice şi a surmenajului intelectual. În acelaşi timp, îmbunătăţeşte circulaţia sangvină şi ajută la o mai bună oxigenare a creierului. Se recomandă consumul unei jumătăţi de ceapă pe zi, în perioadele dificile, cu stres intens.

Soia, pentru efort intelectual. Se ştie că lecitina e cea care ne ajută în perioadele solicitante, iar despre soia se spune că ar fi unul dintre cele mai bogate produse în lecitină. Specialiştii o recomandă persoanelor care depun un efort intelectual foarte mare. Alte produse bogate în lecitină sunt gălbenuşul de ou, ciocolata, laptele, unele cereale.

Ghimbirul creşte creativitatea. O cană de ceai de ghimbir băut zilnic va da frâu liber imaginaţiei şi creativităţii. Aşadar, dacă serviciul vă cere tot mai multă imaginaţie, nu ezitaţi să beţi un ceai de ghimbir. Tot această plantă are rolul de a facilita circulaţia sangvină şi de a îmbunătăţi astfel oxigenarea creierului.