5 lucruri ciudate care se pot întâmpla după ce faci sex

1 2 jpg jpeg

Durere după şi în timpul actului sexual

Dacă ai ajuns la orgasm în timpul actului sexual, este posibil să apară unele crampe uterine după aceea. „Actul de contact fizic sau activitate sexuală eliberează oxitocină, hormon care provoacă contracţii uterine“, spune Jennifer Ashton, ginecolog, citată de prevention.com.

Dacă acest lucru se întâmplă doar din când în când, nu este nimic îngrijorător, dar dacă durerea începe să devină din ce în ce mai prezentă ar trebui să mergi la medicul ginecolog. Durerea regulată după un act sexual ar putea fi un semn de endometrioză, fibroame uterine sau chiar de cancer ovarian.

Simţi usturimi după o partidă de amor

Femeile pot simţi usturimi în zona intimă după o partidă de amor, mai ales la urinare. Aceste usturimi pot apărea în urma unor congestii ale vaginului după sex, iar acestea pot fi simţite în momentul în care foloseşti toaleta, pentru că uretra este situată în apropierea vaginului, potrivit medicului Jennifer Ashton. Însă dacă usturimile sunt frecvente, poate fi semnul unor infecţii urinare.

Mici pete de sânge

Dacă apar mici pete de sânge după actul sexual, poate fi vorba despre o inflamaţie a cervixului, care sângerează în urma contactului sexual. Dacă te confrunţi cu astfel de sângerări, care nu apar imediat după menstruaţie, este bine să mergi la un consult ginecologic.

Mâncărimi

Apariţia mâncărimilor şi a petelor roşii în zona intimă după ce ai făcut dragoste poate însemna o alergie la materialul din care este confecţionat prezervativul sau la lubrifiant, spune Alyssa Dwec, unul dintre autorii cărţii „V is for vagina“.

De asemenea, o femeie care se confruntă cu o astfel de problemă poate fi alergică la o proteină din sperma partenerului, potrivit Societăţii Internaţionale pentru Medicină Sexuală.

Apare o stare de teamă

După sex, unele femei pot simţi o stare de teamă, depresie, agitaţie, tensiune şi iritabilitate, cunoscută în termeni medicali drept disforie postcoitală. Aceste stări sunt de natură psihologică legate fie de propria persoană, fie de neacceptarea partenerului.