Atunci când afară termometrele arată mult peste 30 de grade Celsius, nutriţioniştii ne sfătuiesc să profităm de apa din legume şi fructe. Iată care sunt cele mai indicate pentru a ne stinge setea.

Castravetele. Dacă este consumat crud, castravetele este un optim hidratant, pentru că, în afară de conţinutul ridicat de apă, aproximativ 95%-, acesta are în compoziţie şi puţin potasiu. Stinge setea şi hidratează organismul.

Roşiile conţin 94% apa, de aceea sunt legumele care ne potolesc imediat setea. Pe lângă această calitate, ele mai ajută la detoxifierea organismululi, la hidratarea pielii şi a părului şi la vitaminizarea corpului.

Varza albă este puternic hidratantă, în conţinutul ei găsim până la 91% apă. Mai mult, este mai bogată în vitamina C decât portocalele, are puţine calorii şi multe substanţe cu efect antioxidant şi conţine magneziu, potasiu, calciu.