Vitamine pe care trebuie să le incluzi în meniul tău, în septembrie

1 2 jpg jpeg

Necesarul de vitamine al organismului variază de la anotimp la anotimp. Toamna şi iarna avem nevoie de mai multe vitamine pentru a ne întări sistemul imunitar. În plus, sezonul fructelor şi legumelor proaspete se încheie. Din fericire, unele fructe mai pot fi găsite.

Legumele şi fructele toamnei sunt generoase cu noi în ceea ce priveşte necesarul de vitamine pentru întărirea sistemului imunitar.

Vitamina C

Se găseşte în cătina albă, măceş, varza proaspătă şi ardei. Pentru a obţine doza zilnică de vitamina C este suficient un ardei gras proaspăt sau 200 de grame de varză proaspătă.

Vitamina A

Pentru rezervele de vitamina A ai nevoie de morcovi. Un pahar de suc de morcovi pe zi are efect antiseptic, antiinflamator, cu efecte împotriva cancerului şi revigorează culoarea pielii.

Vitamina E

Este cel mai puternic antioxidant natural. Spre deosebire de vitamina A, vitamina E nu poate fi stocată în corp, fiind foarte greu să facem rezerve pentru mai târziu. Vitamina E se găseşte din abundenţă în uleiurile vegetale (de floarea soarelui, măsline, migdale), precum şi în nuci, alune, migdale.

Vitamina B6

Este o vitamină specială pentru imunitate şi se găseşte în mai multe legume: cartofi, morcovi, varză, păstăi, boabe. Merele conţin peste 300 de substanţe active, strugurii sunt o bogată sursă de antioxidanţi, iar ceapa şi usturoiul ne furnizează zinc, seleniu şi fier, oligoelemente atât de necesare pregătirii organismului în lupta cu frigul.

Există o serie de alimente care te ajută la purificarea organsimului jpeg

Topul celor mai sănătoase fructe de toamnă:

Strugurii

Pentru a scădea stresul şi oboseala, mănâncă un strugure. Magneziul conţinut în acest produs te va încărca cu energie, emoţii pozitive şi va susţine sistemul imunitar. În plus, strugurii conţin flavonoide, care încetinesc procesul de îmbătrânire. Strugurii au efecte benefice şi în cazul persoanelor care suferă de artroză, reumatism sau gută, au efect anti-inflamator şi în acelaşi timp consumul de struguri conferă organismului o stare de relaxare. Dacă eşti în stare de convalescenţă, stresată sau obosită, aportul de vitamine adus de struguri te va ajuta să remediezi această situaţie.

Merele

Merele sunt un adevărat izvor de substanţe hrănitoare. Antioxidanţii din aceste fructe ajută la reducerea nivelului de colesterol, reducând astfel şi riscul apariţiei bolilor cardiovasculare. S-a constatat că persoanele care mănâncă multe mere au cu 20% mai puţine şanse de declanşare a oricărei forme de cancer. Merele întăresc şi sistemul osos, iar potasiul din mere ajută la normalizarea tensiunii arteriale.

Piersicii

Piersicii sunt un simbol al longevităţii şi înţelepciunii. Astfel, starea de spirit, memoria şi atenţia sunt îmbunătăţite atunci când mănânci piersici. Sunt consideraţi produse dietetice, astfel încât aceştia pot fi incluşi în curele de slăbire.

Află AICI simptome care indică lipsa de vitamine

Gutui

Gutuile te feresc de afecţiunile frecvente ale sezonului rece, gripa şi răceala. Este recomandat consumul zilnic de gutui în sezonul de toamnă, deoarece o gutuie pe zi te ţine departe de inflamaţia gâtului, iar seminţele măcinate au un efect calmant în cazurile de tuse şi bronşită.

Prunele

Prunele ameliorează durerile reumatice, cresc imunitatea organismului, diminuează inflamaţiile şi ameliorează stările febrile. Se recomandă ca prunele să fie consumate în fiecare dimineaţă, înainte de masă, nefiind recomandate însă diabeticilor, deoarece au un conţinut ridicat de zaharuri.