Tot ce trebuie s─â ┼čtii despre spotting

1 2 jpg jpeg

Aparatul genital feminin este mai sensibil ┼či necesit─â o ├«ngrijire delicat─â, deoarce s─ân─âtatea acestuia poate fi afectat─â de divese dezechilibre hormonale, medicamente, diet─â, stres sau diverse patologii.

Sângerările care apar în afara menstruaţiei se numesc sângerări uterine disfuncţionale, care pot apărea la fetele tinere până în momentul în care se reglează perioada menstruală sau, în mod fiziologic, la femeile care se aproprie de menopauză.

Trebuie să ţii cont de faptul că aceste sângerări intemenstruale pot fi cauzate de o afecţiune genitală, care a trebui să te trimită la medicul ginecolog.

Sângerarea de implantare a sarcinii sau sarcina extrauterină

├Än sarcina ectopic─â, embrionul se dezvolt─â ├«n sacul s─âu embrionar ├«n afara uterului. Cel mai adesea sarcina extrauterin─â este localizat─â la nivelul trompelor uterine, care se pot rupe ┼či declan┼ča hemoragii. ┼×i ├«n momentul ├«n care embrionul se implementeaz─â ├«n uter este posibil s─â apar─â mici s├ónger─âri de scurt─â durat─â.

Endometrioza

Această boală afectează serios viaţa femeii, deoarece este reprezentată de prezenţa unui ţesut identic cu cel al mucoasei uterine, localizat în afara uterului. Acest ţesut se comportă la fel ca acela uterin. La mesajele hormonale, sângerează ca la menstruaţie, astfel că pot să apară scurgeri intermenstruale.

Cite┼čte ┼či: Endometrioza: cauze, metode de depistare ┼či tratament

Consumul de anticoncepţionale

├Än cazul ├«n care iei anticoncep┼úionale ┼či sunt nepotrivite pentru tine sau le stopezi brusc se poate ajunge la apari┼úia unor s├ónger─âri intermenstruale.

Cancerul uterin

Acesta se dezvolt─â de obicei ├«n interiorul uterului. Poate perturba ciclul menstrual ┼či provoca s├ónger─âri, dureri anormale.

Cite┼čte ┼či: La fiecare 5 ore, o rom├ónc─â moare de cancer uterin

Infecţiile vaginale

Fie c─â este vorba despre uscarea mucoasei vaginale care se fisureaz─â ┼či s├óngereaz─â, fie despre afectarea ┼úesutului genital, se pot produce s├ónger─âri care ar trebui s─â te conving─â s─â mergi la medic c├ót mai cur├ónd.