Cum influenţează medicamentele erecţia
În creier există anumiţi neurotransmiţători care ajută la realizarea comunicării la nivelul celulelor creierului cu scopul de a stimula circulaţia sangvină către organele sexuale. În cazul în care te confrunţi cu episoade depresive şi eşti sub tratament, se produce un anumit dezechilibru la nivelul organismului tău, rezultatul fiind scăderea libidoului sau dispariţia acestuia, deoarece un nivel scăzut de neurotransmiţători scăzut reprzintă o dorinţă sexuală scăzută.
Antidepresivele scad libidoul
În cazul episoadelor depresive, antidepresivele sunt una dintre modalităţile de tratare, dar care din păcate au şi anumite efecte adverse, una dintre cele mai dificile fiind lipsa sau scăderea libidoului. Această probleme afectează atât femeile cât şi bărbaţii în aceiaşi măsură, totodată contribuind substanţial la scăderea încrederii de sine. Acest aspect poate interfera cu tratamentul antidepresiv.
Există posibilitatea ca administrarea tratamentului cu antidepresive să îngreuneze apariţia erecţiei, mai ales dacă se creşte doza de antidepresive.
Medicamentele pentru tensiunea arterială
Acest tip de meidcamente sun prescrise pentru a reduce tensiunea existentă în vasele sangvine, în felul acesta protejând activitatea cardiacă. Este indicat de precizat faptul că hipertensiunea conduce în timp la apariţia disfuncţiilor erectile.
În cazul bărbaţilor, o circulaţie scăzută a sângelui se resimte mai ales în plan sexual care afectează atât erecţia cât şi ejacularea, în cazul femeilor au fost observate dificultăţi în obţinerea orgasmului şi disconfort.
Află de ce nu poţi găsi un partener potrivit AICI
Colesterolul mărit afectează şi erecţia
Acest aspect este înfluenţat mai ales din cauza statinelor şi fibratiilor care se recomandă a fi administrate pentru scăderea nivelului de colesterol. Atât nivelul de testosteron, estrogen cât şi ceilalţi hormoni sexuali, au de suferit din cauza nivelului crescut de colesterol. Această afecţiune poate contribui la scăderea tonusului muscular, la instalarea oboselei, apariţia durerilor mai ales la nivelul încheieturilor, scăderea dorinţei sexuale.
Este de preferat ca înainte de administrarea oricărui tratament medicamentos să te informezi asupra efectelor secundare pe care aceastea le pot avea asupra organismului tău.
Astfel este necesar adminsitrarea vitaminelor B12, B6, dar şi a acidului folic pentru a susţine buna funcţionare a organismului.
Anticonvulsivele reduc dorinţa sexuală
Tratament recomandat pentru a trata diverse dureri cronice, migrene sau chiar epilepsie, pot avea un efect nefast asupra producţiei de hormoni sexuali, aspect care se resimte mai ales prin reducerea dorinţei şi a plăcerii sexuale, uscăciune vaginală.
De o nemăsurată atenţie este indicată informarea asupra efectelor secundare sau a modului în care orice tratament poate contracara buna activitatea a celorlalte sisteme ale organismului.
Cum să salvezi relaţia de cuplu
Este important ca în această situaţie să comunici cu partenerul de cuplu, să consţientiza-ţi faptul că urmezi un tratament şi să aveţi răbdare ca acesta să îşi facă efectul.
Nu uita de aromaterapie, alege uleiuri esenţiale precum levănţică, salvie, iasomie, pe care să le inhalezi mai ales înainte de culcare.
Merge-ţi împreună la masaj şi încercaţi să împărţiţi sarcinile zilnice astfel încât să vă rămână şi timp pentru relaxare sau meditare.
Planifica un concediu în care să mergeţi împreună şi să vă redescoperiţi.
Acordă oa tenţie deosebită atât alimentaţiei cât şi mişcării. 30 de minute de mişcare în fiecare zi, sau de sport te vor ajuta să îţi recapeţi încrederea în tine şi să te simţi mult mai bine în pielea ta.