Sfaturi pentru a face dragoste mai des

1 2 jpg jpeg

Varietatea este cuvântul-cheie într-un cuplu care nu vrea să se plictisească, potrivit specialiştilor sexologi. Pentru a menţine dorinţa de a face dragoste, nu vă propuneţi să faceţi sex în acelaşi loc mereu sau, cel puţin, nu îl programaţi.

Actul ar trebui să aibă loc oricând partenerii simt nevoia. În practică, nu schimbarea poziţiilor este importantă, ci mai degrabă să se surprindă unul pe celălalt, prin mângâieri şi gesturi tandre, fie că se află pe canapea, în cada de baie sau într-un hotel în vacanţă. A face dragoste neapărat într-un pat şi doar seara este doar un clişeu, aşa că profitaţi de orice ocazie pentru a vă exprima sentimentele în mod deliberat.

Muzica şi ambientul contează

O seară romantică în doi nu poate avea loc fără o muzică plăcută, câteva lumânărele parfumate aprinse, petale de trandafir pentru decor sau orice altceva care creează o atmosferă de vis. Cu cât ambii parteneri vor avea iniţiativă şi vor încerca să se surpindă reciproc, cu atât mai mult îşi vor stimula simţurile şi îşi vor provoca mai mult entuziasm şi dorinţă sexuală. Profitaţi de momentele în care copiii nu sunt acasă şi petreceţi o noapte în care să vă exprimaţi exact cum simţiţi.

Atracţia fizică, un stimulent important

De regulă, în timpul liber, majoritatea cuplurilor preferă să stea în hainele comode de casă şi să se relaxeze. Însă cum ar fi dacă s-ar aranja mai mult şi ar începe să se provoace vizual? Potrivit sexologilor, nevoia de a fi mereu atractiv arată că vrei ca partenerul să te dorească din ce în ce mai mult şi să îl ademeneşti instinctual. Însă dacă îţi vei petrece duminica în pijamale, interesul sexual s-ar putea să scadă vizibil.

Gesturile tandre vorbesc de la sine

A face dragoste nu e doar un act în sine şi atât. Din contră, momentul trebuie să fie condimentat cu multă tandreţe şi gesturi romantice, care să trezească emoţii. Prin îmbrăţişări, săruturi, mângâieri şi atingere reciprocă, partenerii se vor apropia din ce în ce mai mult şi vor înţelege raporturile sexuale şi prin prisma afectivităţii. Spre exemplu, în timpul sărutului, corpul eliberează oxitocina, hormonul iubirii şi al ataşamentului emoţional, care poate fi folosit ca un medicament împotriva stresului cotidian.

Comunicarea, cheia unui cuplu fericit

Dacă partenerii nu comunică între ei, nu au de unde să ştie ce îşi doresc unul de la celălalt şi ce trăiesc în interior. Tot specialiştii afirmă că lipsa comunicării este una dintre cele mai întâlnite cauze ale destrămării cuplurilor din zilele noastre. Întâlnirile la o cafea, celebrarea unui eveniment important sau o simplă cină în familie reprezintă un cadru ideal în care partenerii pot comunica şi îşi pot mărturisi nevoile.

Reglarea unor aspecte uzuale contribuie la armonizarea cuplului şi la dorinţa de a face dragoste mai des. În plus, este important să vă comunicaţi unul altuia fanteziile sexuale pentru a reuşi să vă înţelegeţi în pat şi să ştiţi exact ce anume vă place şi ce nu.

Timp pentru amândoi

Deşi viaţa de zi cu zi este, în general, foarte ocupată, într-un cuplu nu ar trebui să existe scuza „nu am timp“. În realitate, este mai mult o chestiune de dorinţă, decât de timp. Dacă vă doriţi să formaţi un cuplu puternic şi plin de satisfacţie sexuală, trebuie să vă organizaţi împreună şi să găsiţi momente pe care să le petreceţi în intimitate. Chiar şi cuplurile care au copii nu trebuie să neglijeze momentele de răsfăţ în doi.

Calitate sau cantitate?

Dacă faci dragoste mai rar faţă de începutul relaţiei, nu ar trebui să îţi faci griji. Nu este nimic anormal. Nu trebuie ca tu sau partenerul să vă puneţi întrebări sau să vă îndoiţi cu privire la performanţele voastre sexuale, ci pur şi simplu e important să vă axaţi pe calitatea contactelor intime. E important să nu lăsaţi pauze prea mari între relaţiile intime şi să încercaţi, pe toată durata lor, să le transformaţi în activităţi plăcute. Se pare că, pentru a dori să faci dragoste, trebuie să te simţi înţeles şi apreciat în relaţia de cuplu. Acesta este motivul pentru care sexologii consideră că ascultarea şi comunicarea sunt cele mai bune afrodiziace.

Bine de ştiut!

Dacă vrei să îţi stimulezi partenerul, nu neglija detaliile! Surprinde-l cu o lenjerie intimă roşie sau cu o costumaţie îndrăzneaţă, care să îi inducă o stare de bine şi să îi crească apetitul sexual. Încurajează-l să participe la fantezia ta şi imaginaţi-vă că trăiţi într-un decor desprins din filme, pentru a scăpa de inhibiţii.