Care sunt beneficiile masturbării. Efectele pozitive asupra femeilor şi bărbaţilor

1 masturbare jpg jpeg

Subiect tabu, masturbarea este o practică sexuală pusă la zid în secolele trecute. Cercetările din zilele noastre arată însă că această activitate poate avea efecte pozitive atât în cazul bărbaţilor, cât şi al femeilor.

Combate stresul

La fel ca şi în cazul unui contact sexual, masturbarea determină secreţia de endorfine. Acestea sunt considerate substanţe ale stării de bine, favorizând relaxarea musculară, liniştea sau calmul.

Induce somnul

Masturbarea favorizează somnul, graţie endorfinelor care se eliberează în timpul acestei practici. În plus, elimină nervozitatea, care adesea cauzează insomniile.

Te ajută să îţi cunoşti mai bine corpul

Prin masturbare, o persoană îşi explorează mai bine zonele intime şi, prin urmare, află mai uşor ce îi face plăcere şi ce nu, iar astfel ştie cum să îşi ghideze partenerul în aşternuturi pentru un plus de plăcere.

Previne cancerul de prostată

Unele studii arată că, în cazul bărbaţilor cu vârsta între 20 şi 50, ejacularea frecventă (obţinută inclusiv în cadrul masturbării) poate reduce riscul de apariţie a cancerului de prostată.  

Activitate benefică pentru sănătatea inimii

Masturbarea poate fi benefică sistemului cardiac. Mai exact, îmbunătăţeşte funcţionarea muşchiului cardiac.   

Combate durerea

Datorită endorfinelor secretate în timpul masturbării, durerea, mai ales cea dată de migrene sau de crampele menstruale, poate fi redusă.

Previne ejacularea precoce

Bărbaţii care se confruntă cu ejacularea precoce pot practica masturbarea pentru a învăţa să se controleze mai bine.

Mai multă plăcere în cuplu

Pentru cuplurile care vor să iasă din rutina sexuală, masturbarea reciprocă este un joc sexual care poate fi pus în practică. De asemenea, este o modalitate de a „hrăni” libidoul şi de cunoaştere sexuală a partenerului.

Citeste si: Mărimea chiar contează?