Femeile sunt atrase de bărbaţii cu această trăsătură!

Cei cu vocile profunde sunt mai norocoși în dragoste și „demonstrează un comportament sexual mai liber”, arată un studiul citat de The Sun.

Cercetările au descoperit că a avea un ton mai scăzut în voce este legat de „comportament sexual mai liber”, deoarece este probabil un semn al nivelului ridicate de testosteron, care îi fac pe bărbați mai atractivi pentru femei, au spus oamenii de știință.

Un studiu realizat de Universitatea Republicii din Uruguay a folosit înregistrări vocale și chestionare de la 101 bărbați și 147 femei.

În urma analizei chestionarelor au observat că a existat o legătură „semnificativă” între viața sexuală a bărbaților și frecvența și volumul modului în care vorbesc. Studiul a concluzionat că este un noroc să ai o voce cu tonalitatea celei a lui Barry White.

bărbat și femeie  sursa   hutterstock 139884175 jpg

Vocea trădează potențialul sexual al partenerului masculin. Foto: Shutterstock. 

Dr. Alvaro Mailhos a spus pentru The Sun: „Descoperirile noastre arată o tendință a bărbaților cu voci mai joase spre un comportament sexual mai libertin.

„Acest lucru este în concordanță cu studiile anterioare care au arătat că vorbirea într-o tonalitate mai joasă, este legată de scoruri mai mari pe scala sociosexualității și că bărbații cu voci mai joase au un succes reproductiv mai mare și mai mulți copii biologici.”

Scala de sexualitate a întrebat oamenii despre numărul de parteneri în ultimul an, despre aventurile de o noapte, cu mai mulți parteneri simultan și cât de des se gândesc să facă dragoste.

Cei cu voci mai profunde au avut scoruri mai mari în medie, ceea ce arată că au făcut sex cu mai multe persoane și au simțit dorință mai puternică de a face sex.

Dr. Mailhos a spus că hormonul testosteron poate fi în spatele acestui comportament. Testosteronul ridicat a fost atractiv pentru strămoșii noștri de sex feminin, deoarece a semnalat putere și agresivitate mai mare, făcându-i pe bărbați mai capabili să-și protejeze familiile.

Dr Mailhos a adăugat: „Bărbații cu frecvență mai mică a tonalității vocii pot avea un număr mai mare de parteneri sexuali prin descurajarea rivalilor romantici sau prin atragerea de parteneri romantici.

„Este mai dificil să ne gândim la o funcție adaptativă a dorinței sexuale superioare, de aceea credem că fenomenul se bazează probabil pe simplul fapt că, în cazul lor,  corzile vocale și structurile creierului implicate în motivația sexuală sunt sub efectul acelorași hormoni.”

Studiile anterioare au descoperit că femeile apreciază bărbații cu voce profundă ca fiind mai atrăgători, dar și că aceștia sunt mai predispuși să trișeze.