Cum seduci o persoană. Tehnici cu care nu dai greş

Când atracţia dintre două persoane este reciprocă, lucrurile sunt ceva mai simple. Însă când vrei să atragi atenţia unei persoane, este bine să ştii ce să faci pentru a avea mai mult succes.

image

Pentru a seduce pe cineva, nu este nevoie să îi vorbeşti direct. Există câteva moduri prin care stârneşti curiozitatea, dar şi atracţia unui posibil partener.

Stai cât mai mult în preajma persoanei care te interesează

Există o tehnică numită „body rocking” sau balansul corpului, despre care aflăm mai multe din cartea „Limbajul corpului. Atenţie, gesturile vorbesc depre noi” de Isabelle Duvernois.

Prin body rocking se face referire la tehnica de seducţie prin care o persoană se mişcă în faţa „ţintei” sale pentru a-şi creşte şansele se a fi observată. „Orice pretext este bun (mergeţi la toaletă, ieşiţi din încăpere, luaţi o băutură de la bar, vorbiţi cu un prieten sau dansaţi), atâta timp cât vă permite să treceţi pe lângă «ţintă» sau să staţi aproape de ea”, se menţionează în carte.

Stabileşte un contact vizual

Privirea este o bună modalitate de a seduce o persoană, însă este bine să ştii ce anume funcţionează. Ochii pot fi un instrument puternic atunci când vine vorba de seducție.

Dacă vrei să seduci o persoană, stabileşte un contact vizual cu aceasta. Nu fi timid(ă), pentru că lipsa timidităţii poate fi percepută ca încredere în sine, o calitate ce poate fi atrăgătoare. În plus, oamenii pot fi curioşi de cei care manifestă încredere faţă de ei. Femeile își pot trece uneori degetele prin păr pentru a transmite atracție.  

În cazul în care nu eşti însă foarte îndrăzneţ, poţi totuşi să ai câteva priviri scurte faţă de persoana care te interesează. Un alt truc este să te uiţi câteva secunde la ea, apoi să te uiţi în altă parte, pentru ca apoi să o priveşti din nou. Dacă surprinzi acea persoană că se uită şi ea la tine, scânteia s-a produs! Este posibil ca atracţia să fie reciprocă.

Zâmbeşte, zâmbeşte, zâmbeşte!

O „armă” cu care nu dai greş când vrei să seduci este zâmbetul. În multe ritualuri de seducţie din lumea întreagă, zâmbetul este o modalitate de a seduce, iar acest lucru este valabil pentru ambele sexe.

Studiile arată că o persoană care zâmbește este aproape întotdeauna percepută ca fiind mai bună, mai sociabilă și mai competentă decât o persoană care nu zâmbește. Persoanele cu dinți albi și aliniați sunt percepute ca fiind mai atractive: da, zâmbetul „ultra-luminos” este un atu major al seducției.