Femeile, mai seducătoare în perioada fertilă

1 2 jpg jpeg

Oamenii de ştiinţă au descoperit că bărbaţii simt furnicături când aud femeile vorbind, potrivit studiului publicat de dailymail.co.uk şi citat de Mediafax. Ei cred că schimbările hormonale prin care trec femeile le afectează acestora laringele, ceea ce face ca vocea lor să fie mai gravă, tonalitate care are un efect mai puternic asupra ascultătorului.

Schimbarea tonalităţii poate face ca activitatea electrică la suprafaţa pielii bărbaţilor să crească în circa cinci secunde de la auzul vocii unei femei, susţin cercetătorii.

Studiul a arătat şi că pulsul bărbaţilor creşte la auzul vocii joase a unei femei. Cercetătorii susţin că această intensificare a reacţiilor este un semn clar că ascultătorii masculini sunt aproape instant atraşi de vocea unei femei.

„Capacitatea unui bărbat de a identifica şi răspunde unei femei fertile îi conferă acestuia un avantaj în ce priveşte reproducerea, atunci când trebuie să aleagă între mai multe partenere. Pe de altă parte, femeile ar putea beneficia de un avantaj prin identificarea momentului fertil al altor femei", a declarat Melanie Shoup-Knox, care a efectuat studiul alături de Nate Pipitone de la Adams State University, în statul american Colorado.

Cercetătorii au redat înregistrări ale vocilor unor femei care vorbeau în timpul diverselor stadii ale ciclului menstrual, cerând ascultătorilor, femei şi bărbaţi, să evalueze gradul de atractivitate al vocilor.

Potrivit studiului publicat în revista Physiology and Behavior, ambele sexe au evaluat drept mai atrăgătoare vocile femeilor aflate în perioada fertilă.

Pulsul ascultătorilor, femei şi bărbaţi, a crescut cu circa 5% în momentul auzului vocii unei femei fertile, în timp ce activitatea electrică la nivelul pileii, atât la femei, cât şi la bărbaţi, a crescut cu circa 20%.