Din secretele bărbaţilor: ce remarcă prima dată la femei?

1 shutterstock 189705860 jpg jpeg

Se ştie că femeile au un al şaselea simţ când vine vorba de relaţia de cuplu şi de familia lor, însă şi bărbaţii au câteva „secrete” pe care le transmit din generaţie în generaţie. În rândurile de mai jos studiem şi explicăm o parte dintre acestea!

Din „construcţie”, femeile şi bărbaţii au calităţi şi defecte diferite. La femei, sunt de pomină vorbitul mult, încăpăţânarea, fixurile şi, să nu uităm, „abilităţile” lor de conducere a autoturismului. Dacă e să facem o scurtă paralelă, nici lista de trăsături caracteristice sexului tare nu este una tocmai scurtă.

Hormonii, „somniferul” de după partida de amor

Nu puţine sunt femeile care se plâng că partenerul adorme la scurt timp după ce s-a terminat actul sexual. Mângâierile care pot completa momentele intense trăite sunt înlocuite de un somn profund. Vorbele dulci, de sforăituri puternice. De ce adorm bărbaţii după sex, ne spun oamenii de ştiinţă. ,,După o partidă de dragoste intensă, atât în cazul bărbaţilor, cât şi al femeilor, apare starea de relaxare. De multe ori, starea de relaxarea se transformă în somn în cazul domnilor. Hormonii care se eliberează în timpul orgasmului, endorfinele şi oxitocina, serotonina, duc la apariţia stării totale de relaxare, de moleşeală în cazul bărbaţilor”, explică Philippe Brenot, sexolog şi medic psihiatru în cadrul Universităţii „Descartes” din Paris. Femeile, mai romantice din fire, reuşească să treacă peste „glasul” hormonilor eliberaţi în timpul orgasmului şi caută să prelungească momentul intim prin mângâieri. Oboseala e cu atât mai mare pentru bărbaţi în cazul actelor sexuale care au loc la seara, la ore târzii. Specialiştii sunt de părere că prin intermediul „partidei de somn”, bărbaţii îşi refac forţele în urma efortului fizic depus.  

Ce văd bărbaţii prima dată la femei?

Oare ce îi atrage pe bărbaţi cel mai mult la o femeie? Singurul lucru cert este că... nimic nu e cert. Bărbaţii nu au un răspuns standard. În timp ce unii reprezentanţi ai sexului masculin observă formele apetisante ale femeii, alţii sunt atraşi de alte aspecte, precum privirea ori chipul. Dar şi părul şi zâmbetul le captează domnilor privirile. Deci, cam aceleaşi lucruri care ne atrag privirile şi nouă, femeilor, la sexul opus.  „Atracţia sexuală pe care o resimţim la prima vedere este valabilă atât în cazul bărbaţilor, cât şi a femeilor. Singura diferenţă constă în modul în care <<cântărim>> aceste lucruri. Aspectul fizic contează indiferent de sex, însă în cazul bărbaţilor nuditatea stimulează mai mult privitul. În timp ce unii bărbaţi ţin cont doar de aspectul fizic la o primă vedere, pentru alţii atitudinea femeii şi felul în care merge femeia completează tabloul seducţiei”, completează sexologul Philippe Brenot.   

Infidelitatea părinţilor, exemplu pentru bărbaţi

O lege nescrisă spune că barbaţii, spre deosebire de femei, pică mai uşor în plasa înşelatului. Cât de predispuşi sunt de de fapt către infidelitate? Conform unui studiu realizat în 2011 de specialiştii din Cehia, bărbaţii au mai multe riscuri să „calce strâmb” dacă în familie unul dintre părinţi a fost infidel. În schimb, infidelitatea părinţilor nu are acelaşi efect asupra femeii. ,, Femeile şi bărbaţii privesc diferit modul în care se poate dezvolta o relaţie, tocmai de aceea bărbaţii sunt încantaţi de ideea de diversitate sexuală, în timp ce femeile sunt atrase de idealul de familie, de stabilitate”, explică Martie Hasleton, psiholog la Universitatea din California, SUA. Rezultatele cercetării au mai arătat că bărbaţii care ajung să-şi înşele prietena/soţia nu fac acest lucru din cauza problemelor din relaţie. Motivul? Bărbaţii îşi doresc cât mai mult sex, dar îi încântă şi ideea de a avea cât mai multe partenere sexuale.

Sex, mâncare, somn - ordinea gândurilor masculine

Se ştie că bărbaţii sunt cei care iniţiază mai des partidele de amor şi că se gândesc mai tot timpul la sex. Chiar se preconizase la un moment dat o cifră: partenerilor noştri de viaţă le zboară gândul la sex la fiecare 7 secunde! În urma mai multor studii, oamenii de ştiinţă americani au aflat că, într-adevăr, barbaţii se gândesc la sex de mai multe ori decât femeile. „Însă nu chiar atât de des precum se spune. Astfel de gânduri nu predomină- conform clişeului. La fel de des se gândesc şi la mâncare sau la somn”, spune Terri Fisher,  profesor de Psihologie la Universitatea de Stat din Ohio, SUA. Rezultatele studiului, publicat în 2011, în Jurnalul „Sex Research”, au arătat că bărbaţii se gândesc la sex în medie de 19 ori pe parcursul zilei.