Cum îţi pot afecta bolile viaţa sexuală

Ce să nu faci înainte de sex jpeg

Cancer de sân

Tratamentul prin care au trecut femeile care s-au vindecat de această maladie a avut cu siguranţă un impact afectiv de durată şi asupra vieţii sexuale. Chimioterapia şi radioterapia scad libidoul, să nu mai vorbim de efectele operaţiei de mastectomie.

Un studiu realizat la Institutul ,,Marie Curie' din Franţa arată că una dintre cele mai frecvente probleme a femeilor care au avut cancer de sân este lipsa libidoului. 40% din femeile chestionate au spus că boala le-a afectat viaţa sexuală. Aproximativ un an, cât pot dura tratamentele după o mastectomie, dorinţa sexuală dispare din cauza problemelor psihologice provocate de transformările fizice.

De aceea este important să ceară sfatul unui medic ginecolog, al unui sexolog sau al unui psiholog pentru a trece mai uşor peste toată această perioadă şi pentru a-şi putea reîncepe viaţa sexuală. E important să discute cu partenerul despre temerile pe care le au, despre dificultăţile pe care le întâmpină.

Herpes genital

Infecţia are drept simptome mâncărimile, senzaţia de arsură în zona genitală, urmate de apariţia unor vezicule. Cel care va pune diagnosticul este medical ginecolog, în urma analizelor de specialitate.

Herpesul genital este o boală contagioasă, iar în timpul tratamentului recomandat de medic contactul sexual este interzis, la fel şi în timpul puseelor bolii. În restul timpului, trebuie să folosiţi prezervativul, ca metodă de protecţie.

Mai poţi citi:

- Iată ce alimente ,,au grijă" de viaţa ta sexuală!

- 5 lucruri care ucid dorinţa sexuală

- Cum îţi afectează diabetul viaţa sexuală

Afecţiunile cardiace

Persoanele care au suferit un infarct îşi pot relua raporturile intime în momentul în care medicul curant i-a declarat apţi pentru efort fizic şi le spune că sexul nu prezintă vreun risc pentru sănătate. Asta nu înseamnă că nu trebuie să ia şi unele măsuri de precauţie.

De exemplu, persoanele care sunt supraponderale şi obeze trebuie să aibă mai multă grijă în timpul actelor sexuale. Totodată, bărbaţilor le este interzis să amestece pastilele pentru protecţia inimii cu cele împotriva disfuncţiilor erectile.

Şi sexul în timpul sarcinii?

Sarcina nu este o boală, deci relaţiile sexuale sunt permise. Există însă şi situaţii când este recomandată abstinenţa, şi anume dacă există riscul unui avort spontan, al unei naşteri premature, dilatarea colului uterin.

De aseemenea, gravidele care au fost diagnosticate cu placenta previa sau cele care au contracţii nu au voie să întreţină relaţii sexuale.