Când se consideră că un penis este anormal de mic?

Una dintre marile preocupări ale bărbaţilor este mărimea penisului. La rândul lor, femeile se întreabă dacă nu cumva au sânii prea mici. Astfel de griji ajung însă să afecteze viaţa sexuală.

image

Peste 60% din bărbaţi şi-ar dori un penis mai mare sau îşi fac probleme privind dimensiunea actuală, arată un studiu. Pentru a ajunge la orgasm, femeile au nevoie să fie stimulate în timpul actului sexual în cea mai erogenă zonă a organelor genitale, aşa numitul de către specialişti, punct G. Se presupune că acesta s-ar afla la 3-5 cm de intrarea în vagin, între osul pubian şi partea laterală a acestuia. Unele femei pot fi lipsite însă de faimosul punct G, acestea ajungând la orgasm în alte momente ale penetrării. În acest caz, este de la sine înţeles ca nu mărimea penisului este cea care contează.

Când este prea mic...

Lungimea medie considerată normală a unui organ genital masculin în erecţie este de aproximativ 12 centimetri.

Există însă mulţi alţi factori care determină compatibilitatea sexuală dintre parteneri. În timp ce unele femei se pot declara mai mult decât mulţumite cu o anumită dimensiune, pentru altele plăcerea nu va fi la fel de intensă. În cazul în care contactul sexual este dureros şi consideri că partenerul tău este mult prea dotat din acest punct de vedere, există câteva soluţii care vă pot îmbunătăţi viaţa intimă. Relaxarea este extrem de importantă, precum şi durata preludiului, care are rolul de a excita suficient vaginul, astfel încât lubrifierea să accentueze cât mai mult plăcerea fizică şi să diminueze disconfortul. Totodată, poziţia aleasă poate influenţa calitatea actului sexual. Evită penetrarea foarte adâncă, care poate fi prea dură pentru tine. Îndrumă-ţi partenerul către o penetrare uşoară la început, până când pereţii vaginului devin suficient de elastici, pentru ca plăcerea să fie reciprocă. În cazul unui penis ceva mai mare, se recomandă poziţiile care nu produc durere partenerei, precum clasica poziţie a misionarului sau cea în care partenerul poate sta într-o parte în spatele tău.

Citeste si: Top 20 de melodii pe care să faci dragoste. Plus cântece mai bune decât sexul

Ce este de făcut

În funcţie de preferinţe, plăcerea resimţită sau experienţa sexuală, o femeie îşi poate da seama că şi-ar fi dorit ca partenerul să aibă ceva mai mulţi centimetri în pantaloni. Cu siguranţă, şi tehnica este la fel de importantă ca şi comunicarea deschisă, pentru a afla exact ce îi provoacă plăcere celuilalt. Alege o poziţie în care vaginul nu este atât de larg deschis, astfel încât unghiul de penetrare să fie mai îngust. Sugerează-i partenerului şi o altă metodă de stimulare înainte de actul sexual propriu zis, precum un masaj senzual, masturbare reciprocă sau sex oral, ceea ce va intensifica şi mări şansa de a ajunge la orgasm. Discută toate aceste aspecte într-un mod cât mai natural, pentru a nu îi crea frustrări neorite şi încurajează-l de fiecare dată când te simţi foarte bine.

Bust generos versus bust mic

Multe femei cred că majoritatea bărbaţilor preferă un bust cât mai generos, însă studiile arată că mărimea sânilor nu influenţează în nici un fel plăcerea în timpul actului sexual, fiind doar o chestiune de preferinţe. Mai mult, aceştia ar alege sânii mai mici în locul silicoanelor, pe care le consideră atrăgătoare doar ca aspect, însă şi-ar dori alături o femeie naturală.

INFO: Faloplastia este intervenţia chirurgicală pentru mărirea penisului, însă aceasta implică riscuri considerabile, care trebuie cântărite cu atenţie. Procedura poate afecta erecţia, penisul poate căpăta o formă neobişnuită, existând riscul unei sângerări excesive sau chiar a infecţiei. Refacerea poate fi destul de dureroasă, durând aproximativ 6 săptămâni iar rezultatele nu sunt întotdeauna cele aşteptate.