Poziţiile sexuale care expun riscului de fractură de penis

1 pozitie sexuala jpg jpeg

Bărbaţii trebuie să fie atenţi la anumite poziţii sexuale, întrucât se pot alege cu o fractură de penis. Riscul este cu atât mai mare în cazul contactelor intime pasionale.

Mai mulţi specialişti atrag atenţia asupra faptului că anumite poziţii sexuale sunt riscante din punctul de vedere al producerii unor accidente precum factura de penis. Un studiu efectuat de specialiştii brazilieni R. Barros, L. Schulze, A. A. Ornellas, L. Koifman şi L. A. Favorito numit „Relaţia dintre poziţiile sexuale şi gravitatea fracturilor penisului“ a arătat care sunt cele mai riscante poziţii!

Pe la spate, cea mai periculoasă

În jur de 44% dintre bărbaţii care au participat la studiu au suferit de fractură de penis în timpul acestei poziţii.

Cel mai periculoasă situaţie este cea în care care penisul se loveşte de perineul femeii, fractura penisului fiind deosebit de gravă. Specialiştii arată că pericolul există şi pentru femei, tot în această poziţie. În urma sexului pasional, introducerea penisului în unghiuri greşite poate duce la rupturi vaginale.

Poziţia misionarului

Potrivit studiului, 25% dintre fracturile la penis sunt cauzate de sexul în poziţia misionarului. Şi în acest caz există riscul ca penisul introdus prea puternic şi fără control să lovească osul pubian. „Bărbatul deasupra şi pe la spate sunt poziţiile asociate cel mai adesea cu fracturi bilaterale ale «corpus cavernosum» şi cu leziunile uretrale”, se menţionează în studiu. Şi în cazul poziţiei misionarului pericolele sunt reciproce. Dacă femeia are un canal vaginal scurt poate suferi traume cercivale sau diverse iritaţii locale.  

Femeia deasupra

Aproape 10% din cazurile de fractură de penis apar în timpul practicării acestei poziţii.

Specialiştii recomandă bărbaţilor să penetreze în ritm mai lent, mai atent şi să prefere penetrarea prin frecare. Ţinând partenerul aproape şi folosind mai degrabă o mişcare de frecare decât de pătrundere, reduce riscul”, afirmă un specialist.