Semne că nu poţi deveni părinte

1 2 jpg jpeg

Tu eşti persoana cea mai indicată pentru a interpreta semnalele transmise de organismul tău şi să mergi la medicul specialist pentru a trata eventualele probleme ce pot apărea pe parcursul vieţii. Nu ignora simptomele de mai jos:

Temperatura corporală

În momentul în care organismul tău se află la ovulaţie, temperatura corpului tău va creşte uşor. Astfel, dacă obişnuieşti să îţi măsori temperatura în fiecare zi şi nu observi nici o creştere în decursul lunii, tot ce e mai probabil că te confrunţi cu anaovulaţie sau lipsa ovulaţiei. Aceasta pare a fi una dintre cele mai dese întâlnite cauze ale infertilităţii. Nu evita să mergi la doctor pentru a face şi alte teste în privinţa aceasta.

Menstruaţie neregulată

O menstruaţie mult prea lungă sau neregulată poate fi umată de o fază luteală care permite ovulaţia. Aceste faze scurte sau anormale pot fi un impediment în conceperea unui copil.

Cel mai indicat ar fi să îţi notezi fiecare zi în calendar şi să monitorizezi toată durata ciclului menstrual şi apoi să te prezinţi la medicul tău de specialitate şi împreună să descoperiţi cea mai bună variantă prin care poţi ajunge să devii părinte.

Orice problemă sau schimbare la nivel genital trebuie notată şi interpretată. Nu aştepta ca să treacă de la sine, nu vei face decât să laşi problema să se agraveze.

Află ce boli genitale pot apărea după o partidă amoroasă AICI

Afecţiuni ginecologice

Din păcate există anumite afecţiuni ginecologice care te pot împiedica să devii părinte şi prin acestea se enumeră, endometrioza, sindromul ovarelor polichistice, prezenţa fibroamelor uterine sau alte boli pelviene inflamatoriii responsabile cu infertilitatea.

În cazul în care există anumite anomalii ale sistemului reproducător cum ar fi poziţia uterului retroversă sau un tub uterin blocat, conceperea unui bebeluş este absolut imposibilă.

Aceste afecţiuni se manifestă prin menstruaţii neregulate, creşterea anormală şi excesivă a părului, dureri şi scurgeri vaginale anormale.

Toate aceste semne trebuie atent monitorizate.

Vârsta

Potrivit site-ului LiveStrong.com fertilitatea la femei începe să scadă după vârsta de 32-32 de ani în timp ce la bărbaţi după vârsta de 40 de ani.

Astfel că dacă mai sunt şi anumite afecţiuni asociate precum diabetul zaharat, tiroida sau anumite tratamente pe bază de radio sau chimioterapie, atunci posibilitatea de a avea copii devine tot mai îndepărtată.

Nici consumul de tutun şi alcool nu trebuie uitat, ambele vicii îşi pun extrem de mult amprenta asupra organismului.