Cum îţi dai seama dacă o femeie a avut orgasm sau nu

1 cuplu pat orgasm femeie jpg jpeg

Se ştie că femeile ajung mai greu la punctul culminant în aşternuturi decât bărbaţii. Pentru a nu-şi jigni partenerul, unele recurg la mimarea marelui “O”, cu toate că actul sexual le-a făcut plăcere. În schimb, există şi unele semne clare ale orgasmului feminin.

În timp ce unele manifestări ale orgasmului sunt evidente, altele sunt mai discrete. Potrivit sexologului Petra Boyton, trebuie ţinut cont şi de fiziologia personală. Conform specialistei, multe femei au orgasm fără a manifesta semne evidente. Totodată, sunt şi multe femei care se simt bine când fac dragoste cu partenerul, cu toate că nu au orgasm de fiecare dată. Altele au orgasm ocazional sau doar când se masturbează, însă acest lucru nu înseamnă că sunt bolnave sau că au o problemă.

Manifestările clare

Chiar în timpul orgasmului au loc mai multe contracţii vaginale, iar în cazul unui contact sexual normal, bărbatul va simţi cum pereţii vaginului se strâng în jurul pensiului. Practic, vaginul “sugrumă” penisul.

De asemenea, multe femei nu ţipă în timpul orgasmului, aşa cum s-ar crede, ci sunt mai degrabă tăcute şi par că şi-au pierdut vocea.

Un alt semn clar, potrivit unor specialişti, este că, în timpul orgasmului, femeia nu vorbeşte, deoarece creierul nu îi permite acest lucru.

“Dacă arată ca o divă porno excitată, a mimat. Dacă are o faţă nostimă, de prostuţă, este sinceră”, este de părere Gayle Brewer, cercetător la University of Central Lancashire.

Semnele mai puţin evidente

În timpul orgasmului, culoarea labiilor devine puţin mai închisă, datorită fluxului crescut de sânge din zonă.

Totodată, dacă partenerul pune o mână pe stomacul femeii, poate simţi contracţiile musculare produse chiar înainte de producerea orgasmului.

Şi culoarea pielii poate fi un semn al orgasmului. O femeie care a avut orgasm va avea pieptul şi obrajii mai purpurii la culoare, tot datorită fluxului crescut de sânge.