Sexul uscat sau fără penetrare: iată ce senzaţii incredibile îţi oferă!

1 cuplu pat jpg jpeg

O relaţie sexuală satisfăcătoare înseamnă să te simţi conectat la celălalt şi, din fericire, există şi alte modalităţi decât penetrarea pentru a realiza acest lucru. Cu alte cuvinte, sunt mijloace diferite de a ajunge la plăcere sau orgasm pentru ambele sexe prin mângâieri, săruturi, masaj şi nu numai.

Convingerea şi afirmaţiile că un act sexual de succes presupune neapărat o erecţie fermă şi de lungă durată ori convingerea că penetrarea înseamnă virilitate nu sunt altceva decât nişte idei preconcepute. De obicei, scenele de dragoste din filme sau cele pornografice pot distorsiona ideea de intimitate, plăcere, apropiere fizică şi emoţională.

Când este potrivit

Uneori, partenerul de cuplu poate să nu aibă o stare de dispoziţie bună, iar sexul fără penetrare poate face parte din intimitatea şi cunoaşterea reciprocă. Există şanse mici de a avea o sarcină nedorită, dar nu este imposibil. Sexul fără penetrare se poate întâmpla chiar şi în acea perioadă a lunii. Unele femei pot suferi de uscăciune vaginală, ceea ce poate face ca relaţiile sexuale să fie incomode chiar şi cu un lubrifiant.

Mângâierile oferă plăceri intense

Mângâierea reciprocă a zonelor erogene pentru o perioadă lungă de timp îţi poate oferi atât ţie, cât şi partenerului de cuplu o plăcere intensă. Se poate întâmpla ca anumitor persoane să le producă orgasmul. Zona urechilor, gâtului, coapselor, mameloanelor, clitorisului, perineului şi nu numai poate fi cu potenţial erogen. Rămâne doar să vă descoperiţi reciproc trupul!

Sexul uscat

Fricţiunea corporală este mai interesantă decât aţi putea crede tu şi partenerul de cuplu, chiar şi fără penetrare. Nu este o activitate doar pentru adolescenţi, ci se poate practica la orice vârstă. Astfel, amândoi puteţi să rămâneţi îmbrăcaţi, în timp ce vă frecaţi anumite zone ale corpului (picioarele, fundul, zona genitală). O altă variantă este de a face acelaşi lucru, însă dezbrăcaţi. Atenţie totuşi: riscul de a contracta infecţii cu transmitere sexuală este mult mai mare din cauza contactului pielii.

Masturbarea reciprocă

Masturbarea constă în mişcarea înainte şi înapoi a mâinilor pe organul genital masculin sau pătrunderea degetelor în interiorul vaginului. În orice caz, puteţi experimenta mai multe feluri de masturbare cum ar fi cea între fese, între coapse, între sâni sau cu ajutorul jucăriilor sexuale.

Sărutul

Nu subestima puterea nebănuită a sărutului. Orice parte a corpului, în special zonele erogene, pot să-ţi producă o plăcere constantă şi intensă odată ce sunt sărutate.

Masajul

O atmosferă relaxantă, mirosul uleiurilor esenţiale, muzica, folosirea lubrifiantului, urmate de un masaj ferm, îi vor stimula imaginaţia partenerei sau partenerului de cuplu. Nu doar spatele poate fi masat, ci şi zonele genitale, pentru o plăcere mult mai satisfăcătoare.

Sexul oral

Atât în cazul femeii, cât şi al bărbatului, practicarea sexului oral poate duce la orgasm, uneori mai repede decât penetrarea pentru că organele genitale sunt stimulate direct. Nu ezita să îţi ghidezi partenera sau partenerul prin indicaţii subtile pentru a-i arăta ceea ce-ţi place (prin cuvinte, gesturi, priviri etc.).

SFAT

Partenerul de cuplu poate ajunge la orgasm chiar şi cu o erecţie parţială sau deloc dacă primeşte suficientă stimulare cu ajutorul mâinilor, limbii sau jucăriei sexuale.

De ce trebuie să mai ţii cont

O sarcină nedorită sau contractarea unor infecţii cu transmitere sexuală (ITS) pot să apară chiar şi în cazul în care nu există penetrare. De exemplu, câteva picături din lichidul seminal căzute accidental în zona vulvei sau introducerea degetelor în interiorul vaginului după ce au atins materialul seminal pot duce la o sarcină nedorită. Pe de altă parte, sexul anal şi oral neprotejat, folosirea în comun a jucăriilor sexuale, contactul piele la piele, pot creşte riscul de apariţie a bolilor cu transmitere sexuală:

  • Spălaţi-vă mâinile după ejaculare şi preejaculare;
  • Evitaţi penetrarea neprotejată ulterioară;
  • Folosiţi prezervativ inclusiv asupra jucăriilor sexuale;
  • Folosiţi folie pentru sex oral (baraj dentar).