Anticoncepţionalele micşorează o parte a crierului responsabilă pentru apetitul sexual
Conform unui nou studiu publicat în Statele Unite, anticoncepţionalele micşorează hypothalmusul, parte a creierului responsabilă pentru producţia de hormoni. Un hypotamlus micşorat duce la pierderea apetitului sexual, insomnie, şi stări generale proaste.
La studiu au participat 50 de femei, dintre care 21 foloseau anticoncepţionale. Medicii au analizat creierul pacienteleor şi au descoperit că structura celor care foloseau pastila este diferită, hypotalmusul fiind redus semnificativ.
Dr. Michael Lipton, profesor al departamenului de radiologie la Colegiul de Medicină Albert Einstein din New York a declarat că aceste descoperiri vor constitui baza următoarelor studii, care au ca scop stabilirea efectelor adverse ale pastilelor anticoncepţionale.
Pot reduce libidoul
Anticoncepţionalele te protejează de o sarcină nedorită, dar pe de altă parte pot reduce dorinţa sexuală. Aceste pastile conţin estrogen – hormoni sexuali feminini - şi progesteron sintetic – hormon care reglează şi stimulează multe funcţii ale organismului -. Cantitatea de estrogen este aceeaşi în toate anticoncepţionalele, însă cel de progesteron diferă. De aceea, progesteronul este responsabil pentru lipsa libidoului. Pentru a rezolva această problemă, medicii le recomandă pacientelor alte pastile care se potrivesc organismului lor sau altă metodă de contracepţie.
Pot apărea neplăceri mai târziu
Cei care spun că sângerarea apare doar atunci când femeile încep să folosească pilulele contraceptive nu sunt bine informaţi. De fapt, această problemă poate apărea şi după câţiva ani în care femeia a folosit această metodă de contracepţie. Această schimbare are loc pentru că hormonii din corp se schimbă odată cu vârsta, ceea ce face ca şi reacţia organismului la anticoncepţionale să se modifice. În cazul în care cantitatea de sânge nu se diminuează de la lună la lună, atunci consultă medicul ginecolog ca să te ajute să găseşti pastilele potrivite.