Anticoncep┼úionalele mic┼čoreaz─â o parte a crierului responsabil─â pentru apetitul sexual

1 2 jpg jpeg

Conform unui nou studiu publicat ├«n Statele Unite, anticoncep┼úionalele mic┼čoreaz─â hypothalmusul, parte a creierului responsabil─â pentru produc┼úia de hormoni. Un hypotamlus mic┼čorat duce la pierderea apetitului sexual, insomnie, ┼či st─âri generale proaste.

La studiu au participat 50 de femei, dintre care 21 foloseau anticoncep┼úionale. Medicii au analizat creierul pacienteleor ┼či au descoperit c─â structura celor care foloseau pastila este diferit─â, hypotalmusul fiind redus semnificativ. 

Dr. Michael Lipton, profesor al departamenului de radiologie la Colegiul de Medicin─â Albert Einstein din New York a declarat c─â aceste descoperiri vor constitui baza urm─âtoarelor studii, care au ca scop stabilirea efectelor adverse ale pastilelor anticoncep┼úionale. 

Pot reduce libidoul

Anticoncep┼úionalele te protejeaz─â de o sarcin─â nedorit─â, dar pe de alt─â parte pot reduce dorin┼úa sexual─â. Aceste pastile con┼úin estrogen ÔÇô hormoni sexuali feminini - ┼či progesteron sintetic ÔÇô hormon care regleaz─â ┼či stimuleaz─â multe func┼úii ale organismului -. Cantitatea de estrogen este aceea┼či ├«n toate anticoncep┼úionalele, ├«ns─â cel de progesteron difer─â. De aceea, progesteronul este responsabil pentru lipsa libidoului. Pentru a rezolva aceast─â problem─â, medicii le recomand─â pacientelor alte pastile care se potrivesc organismului lor sau alt─â metod─â de contracep┼úie.

Pot apărea neplăceri mai târziu

Cei care spun c─â s├óngerarea apare doar atunci c├ónd femeile ├«ncep s─â foloseasc─â pilulele contraceptive nu sunt bine informa┼úi. De fapt, aceast─â problem─â poate ap─ârea ┼či dup─â c├ó┼úiva ani ├«n care femeia a folosit aceast─â metod─â de contracep┼úie. Aceast─â schimbare are loc pentru c─â hormonii din corp se schimb─â odat─â cu v├órsta, ceea ce face ca ┼či reac┼úia organismului la anticoncep┼úionale s─â se modifice. ├Än cazul ├«n care cantitatea de s├ónge nu se diminueaz─â de la lun─â la lun─â, atunci consult─â medicul ginecolog ca s─â te ajute s─â g─âse┼čti pastilele potrivite.