Cele mai frecvente cauze ale impotenţei

1 ejacularea retrograda cauze simptome tratament jpg jpeg

Inabilitatea constantă a acestuia de a menţine erecţia pe tot parcursul actului sexual este o adevărată dramă pentru mulţi bărbaţi. În unele cazuri impotenţa poate fi cauzată de unele boli.

Fiecare b─ârbat poate trece, la un moment dat ├«n via┼ú─â, printr-un asemenea episod, ├«ns─â problema devine frustrant─â dac─â se ├«nt├ómpl─â la fiecare act sexual. Este important pentru b─ârba┼úi s─â ├«n┼úeleag─â cauzele care duc la apari┼úia impoten┼úei, cunoscut─â ├«n termeni medicali drept disfunc┼úie erectil─â, ca s─â poat─â s─â se vindece. 

Pentru tratarea disfuncţiei, estenevoie de un consult medical amănunţit. Un rol important îl are partenera de cuplu, care trebuie să îi ofere tot sprijinul bărbatului ei.

Cauze de nivel emoţional

├Änaintarea ├«n v├órst─â  este principala cauz─â a disfunc┼úiei erectile, dar mai exist─â ┼či factori de natur─â emo┼úional─â. Grijile cotidiene din ce ├«n ce mai ap─âs─âtoare, stresul ┼či st─ârile depresive ┼či cele de anxietate pot duce la astfel de episoade nepl─âcute ├«n dormitor. Doliul sau unele probleme ├«n rela┼úia de cuplu pot declan┼ča problemele erectile. Oboseala accentuat─â poate ├«ngro┼ča r├óndurile b─ârba┼úilor care se confrunt─â cu impoten┼úa. De vin─â pot fi ┼či unele afec┼úiuni.

Diabetul

Aproape jum─âtate dintre b─ârba┼úii care sufer─â de diabet se confrunt─â cu pot trece prin episoade de impoten┼ú─â, din cauz─â c─â boala afecteaz─â nervii care r─âspund de reflexul erectil. Mul┼úi b─ârba┼úi care sufer─â de diabet se pot confrunta cu sc─âderea fluxului sangvin la nivelul penisului, ceea ce poate duce la impoten┼ú─â. ┼×i nivelul sc─âzut de testosteron ┼či insuficien┼úa renal─â pot afecta capacitatea unui b─ârbat de men┼úine un act sexual.

Unele afecţiuni neurologice

Mai multe boli neurologice, precum maladia Alzheimer, unele tumori ale creierului, c├ót ┼či scleroza multipl─â se num─âr─â printre cauzele impoten┼úei.

B─ârba┼úii care au suferit un accident vascular cerebral sunt, de asemenea, predispu┼či la disfunc┼úii erectile. ┼×i cei care au suferit o interven┼úie chirurgical─â la nivelul prostatei ┼či al vezicii urinare pot experimenta astfel de probleme.

Anumite medicamente

Riscul apari┼úiei disfunc┼úiilor erectile este mai crescut ┼či ├«n cazul b─ârba┼úilor care iau medicamente pentru hipertensiune arterial─â, unele betablocante, antidepresive, diuretice sau fac chimioterapie.

Ateroscleroza

Mul┼úi dintre b─ârba┼úii care sufer─â de ateroscleroz─â, boal─â care se manifest─â prin ├«ngro┼čarea vaselor de s├ónge, au disfunc┼úii erectile. Astfel, presiunea sangvin─â de  la nivelul penisului scade, ceea ce ├«nseamn─â c─â b─ârbatul afectat nu mai poate men┼úine o erec┼úie complet─â.

┼×tiai c─â...

...aproximativ 50% dintre b─ârba┼úii de pe Glob, care au v├órsta cuprins─â ├«ntre 40 ┼či 70 de ani se confrunt─â cu disfunc┼úii erectile, ├«n diferite stadii?