Boli ginecologice f─âr─â simptome

1 2 jpg jpeg

De┼či nu ├«ntotdeaua transmit simptome evidente, afec┼úiunile ginecologice tacite pot evolua spre patologii importante, un bun exemplu fiind rana pe col care poate conduce la apari┼úia cancerului de col uterin. Pentru a preveni problemele ulterioare este indicat consultul medicului de specialitate ├«n mod constant ┼či mai ales analiza secre┼úiilor ┼či testul Babes- Papanicolau.

Simptomele bolilor vaginale

├Än cazul ├«n care te confrun┼úi cu modific─âri ale secre┼úiilor vaginale, modific─âri ce ┼úin de culoare, textur─â sau miros, este indicat s─â folose┼čti un protej slip pentru a putea observa mai bine ÔÇ×evolu┼úiaÔÇŁ secre┼úiilor vaginale, sau au ap─ârut usturimi la du┼č ├«n zona intim─â ( simptom care apare atunci c├ónd vulva este iritat─â), jena resim┼úit─â at├ót ├«n timpul c├ót ┼či dup─â actul sexual, atunci prezint─â-te la un consult de specialitate.

Durerile pelviene ├«┼či pot avea cauza ├«ntr-o infec┼úie vaginal─â total atipic─â, uneori exist├ónd ┼či riscul unor tulbur─âri menstruale sau probleme genitale transmise pe cale sexual─â.

Candidoza vaginal─â

Aceast─â afec┼úiuni apare datorit─â multiplic─ârii ├«n mod anormal a unei ciuperci ce se reg─âse┼čte ├«n flora vaginal─â. Cunoscut─â sub denumirea de Candida Albicans, aceasta nu prezint─â simptome de multe ori de┼či devine activ─â. ├Än cazurile ├«n care ├«┼či face sim┼úit─â prezen┼úa o po┼úi observa prin intermediul secre┼úiilor vaginale ce devin din ce ├«n ce mai consistente ┼či de culoare galben─â.

Chiar dac─â ├«n cele mai multe cazuri este depinstat─â ├«n urma analizei secre┼úiei vaginale, aceast─â afec┼úiune reprezint─â o problem─â destul de comun─â ├«n r├óndul femeilor ce adesea se poate manifesta ├«nclusiv la b─ârba┼úi. Se remarc─â prin apari┼úia anumitor bubi┼úe ro┼čiatice la nivelul penisului, bubi┼úe ce pot secreta un lichid g─âlbui ce ulterior se sparg ┼či se descuameaz─â.

Vaginita cu Gardnerella vaginalis

Una dintre afec┼úiunile asimptomatice la ├«nceput, se remarc─â tot cu ajutorul secre┼úiilor ce devin ├«n timp mai cremoase ┼či mai consistente prezent├ónd un miros fetid. De cele mai multe ori u┼čoara jen─â dup─â actul sexual este simptomul care trimite la medic majoritatea femeilor. Dac─â te confrun┼úi cu senza┼úii de jen─â at├ót ├«n timpul c├ót ┼či dup─â terminarea actului sexual, nu ezita s─â mergi al medicul specialist. Chiar dac─â senza┼úia de jen─â nu este constant─â, problema ├«nc─â exist─â ┼či trebuie tratat─â at├ót de tine c├ót ┼či de partener.

Chlamydia

O alt─â problem─â vaginal─â asimptomatic─â este vaginita cu Chlamidya. Aceasta debuteaz─â adesea cu o boal─â inflamatorie pelvian─â sau poate fi motivul pentru care nu reu┼če┼čti s─â devii p─ârinte.Este important ca de fiecare dat─â c├ónd ├«┼úi schimbi partenerul s─â parcurgi testele medicale pentru a exclude posibilitatea unei ├«mboln─âviri. ├Än general vaginitele apar ├«n momentul ├«n care are loc un schimb de parteneri, mai ales dup─â o rela┼úie de lung─â durat─â.

Află cât de periculoasă este gonoreea AICI

Gonoree sau sculament

Ei bine, aceast─â afec┼úiune infecto-contagioas─â este produs─â de un virus gonococ, ├«n cele mai multe cazuri nu este simptomatic─â, de┼či te po┼úi confrunta cu secre┼úii vaginale abundente. Dac─â faci parte din categoria de femei care genetic se confrunt─â cu secre┼úii abundente atunci va fi cam greu s─â depistezi aceast─â afec┼úiune.

Diagnosticul de gonoree fiind acceptat în urma unor analize pe baza secreţiilor vaginale. Din păcate această afecţiune conduce încet dar sigur la probleme grave de sănătate precum infertilitatea sau tulburări cardiace.

Nu evita consultul ginecologic ┼či nici metodele contraceptive, s─ân─âtatea ta este mai presus de toate.