Boli ginecologice fără simptome

1 2 jpg jpeg

Deşi nu întotdeaua transmit simptome evidente, afecţiunile ginecologice tacite pot evolua spre patologii importante, un bun exemplu fiind rana pe col care poate conduce la apariţia cancerului de col uterin. Pentru a preveni problemele ulterioare este indicat consultul medicului de specialitate în mod constant şi mai ales analiza secreţiilor şi testul Babes- Papanicolau.

Simptomele bolilor vaginale

În cazul în care te confrunţi cu modificări ale secreţiilor vaginale, modificări ce ţin de culoare, textură sau miros, este indicat să foloseşti un protej slip pentru a putea observa mai bine „evoluţia” secreţiilor vaginale, sau au apărut usturimi la duş în zona intimă ( simptom care apare atunci când vulva este iritată), jena resimţită atât în timpul cât şi după actul sexual, atunci prezintă-te la un consult de specialitate.

Durerile pelviene îşi pot avea cauza într-o infecţie vaginală total atipică, uneori existând şi riscul unor tulburări menstruale sau probleme genitale transmise pe cale sexuală.

Candidoza vaginală

Această afecţiuni apare datorită multiplicării în mod anormal a unei ciuperci ce se regăseşte în flora vaginală. Cunoscută sub denumirea de Candida Albicans, aceasta nu prezintă simptome de multe ori deşi devine activă. În cazurile în care îşi face simţită prezenţa o poţi observa prin intermediul secreţiilor vaginale ce devin din ce în ce mai consistente şi de culoare galbenă.

Chiar dacă în cele mai multe cazuri este depinstată în urma analizei secreţiei vaginale, această afecţiune reprezintă o problemă destul de comună în rândul femeilor ce adesea se poate manifesta înclusiv la bărbaţi. Se remarcă prin apariţia anumitor bubiţe roşiatice la nivelul penisului, bubiţe ce pot secreta un lichid gălbui ce ulterior se sparg şi se descuamează.

Vaginita cu Gardnerella vaginalis

Una dintre afecţiunile asimptomatice la început, se remarcă tot cu ajutorul secreţiilor ce devin în timp mai cremoase şi mai consistente prezentând un miros fetid. De cele mai multe ori uşoara jenă după actul sexual este simptomul care trimite la medic majoritatea femeilor. Dacă te confrunţi cu senzaţii de jenă atât în timpul cât şi după terminarea actului sexual, nu ezita să mergi al medicul specialist. Chiar dacă senzaţia de jenă nu este constantă, problema încă există şi trebuie tratată atât de tine cât şi de partener.

Chlamydia

O altă problemă vaginală asimptomatică este vaginita cu Chlamidya. Aceasta debutează adesea cu o boală inflamatorie pelviană sau poate fi motivul pentru care nu reuşeşti să devii părinte.Este important ca de fiecare dată când îţi schimbi partenerul să parcurgi testele medicale pentru a exclude posibilitatea unei îmbolnăviri. În general vaginitele apar în momentul în care are loc un schimb de parteneri, mai ales după o relaţie de lungă durată.

Află cât de periculoasă este gonoreea AICI

Gonoree sau sculament

Ei bine, această afecţiune infecto-contagioasă este produsă de un virus gonococ, în cele mai multe cazuri nu este simptomatică, deşi te poţi confrunta cu secreţii vaginale abundente. Dacă faci parte din categoria de femei care genetic se confruntă cu secreţii abundente atunci va fi cam greu să depistezi această afecţiune.

Diagnosticul de gonoree fiind acceptat în urma unor analize pe baza secreţiilor vaginale. Din păcate această afecţiune conduce încet dar sigur la probleme grave de sănătate precum infertilitatea sau tulburări cardiace.

Nu evita consultul ginecologic şi nici metodele contraceptive, sănătatea ta este mai presus de toate.