5 motive pentru care bărbaţii nu mai au chef de sex

1 barbat sex jpg jpeg

Scuza „nu în seara asta, mă doare capul” poate fi folosită şi de bărbaţi, nu numai de femei. Acest lucru poate părea ciudat, mai ales că se ştie că bărbaţii sunt cei care au mai des chef să facă dragoste decât partenerele lor.

Există numeroase motive pentru care bărbaţii pot să refuze contactele sexuale. Iată care sunt cele mai frecvente:

Andropauza

Echivalentul menopauzei în cazul femeilor, andropauza este însoţită de o reducere a producţiei de hormoni sexuali masculini. Apare după 45 de ani şi este însoţită de creşterea în greutate, insomnie şi iritabilitate. Pe plan sexual, anropauza determină scăderea dorinţei sexuale şi erecţiile mai slabe.

Deficitul de testosteron

O scădere a testosteronului, hormon sexual masculin (care de obicei însoţeşte menopauza, dar poate să apară şi mai devreme), are efecte pe plan fizic, cât şi psihic şi sexual. Acest dezechilibru se poate manifesta prin lipsa motivaţiei şi prin scăderea libidoului. Scăderea nivelului testosteronului poate beneficia de tratament şi astfel problema sexuală poate fi depăşită.

Pierderea atracţiei sau afecţiunii faţă de parteneră

O scădere a libidoului poate să apară şi din cauza dezinteresului faţă de parteneră. O discuţie sinceră cu partenera de viaţă poate rezolva unele aspecte ale relaţiei. La rândul lor, femeile pot arăta mai multă înţelegere, pasiune şi tandreţe faţă de iubit/soţ.

Diverse boli

Există multe boli care pot duce la scăderea dorinţei sexuale, iar printre acestea se numără diabetul, hipertensiunea, bolile neurologice, artrita şi depresia. De asemenea, şi alergiile pot fi o cauză. Un studiu al Clinicii Cleveland din SUA, a arătat că 18% dintre persoanele cu alergii au declarat că boala le-a afectat boala sexuală.

Masturbarea excesivă

Autosatisfacerea sexuală poate avea unele beneficii, dar practicată abuziv poate dăuna vieţii sexuale. Concentraţi să îşi ofere singuri plăcere, bărbaţii pot uita de activitatea sexuală în cuplu sau pot ajunge la blocaje în aşternut.

Citeşte şi: Sexul uscat sau fără penetrare: iată ce senzaţii incredibile îţi oferă!