Varfurile despicate - ce facem pentru un par de vis
Cu siguranta ti s-a intamplat si tie: ai amanat atat de mult vizita la coafor, incat parul tau s-a deteriorat, iar varfurile sunt despicate. Din fericire, ai la indemana o masca din ingrediente naturale care face miracole pentru parul tau.
Macina jumatate de cana de linte neagra, adauga o lingura de seminte de fenicul si o lingura de iaurt. Amesteca pana cand obtii o pasta omogena. Aplica masca pe par, las-o sa actioneze o ora, apoi clateste-ti parul cu apa calda.
Iata ce anume ar trebui sa faci pentru a preveni deshidratarea si degradarea parului tau:
Varfurile despicate - Ingrijirea din timpul dusului
Alege intotdeauna produsele destinate tipului tau de par pentru ca astfel sa ii oferi tratamentul adecvat. Dupa ce ai spalat parul si l-ai clatit aplica un balsam sau o masca nutritiva si foloseste o perie mare pentru a descurca astfel parul mult mai usor si sa previi ruperea lui ulterior.
Intotdeauna incepe periajul parului cu varfurile deoarece acestea sunt expuse cel mai mult la incalcire, si treptat urca cu pieptanul sau peria tot mai sus.
Varfurile despicate - Ingrijirea corecta dupa dus
Dupa ce ai terminat de ingrijit parul in timpul dusului infasoara-ti parul intr-un prosop absorbant si lasa-l macar 10 minute sa absoarba toata apa. in felul acesta ii vei permite sa se usuce in mod natural fara a-l agresa cu efectele termice la care il expui atunci cand folosesti foenul. Dupa acest interval, scoate prospoul si apeleaza iar la un pieptene cu dintii mari pentru a-l peria tot de la varfuri spre radacina, tinand capul in jos.
Vei observa cum va capata mai mult volum si se va usca mai repede si mai frumos. O data pe saptamana apeleaza la masti si tratamente de hidratare mai ales daca afara este frig.
Evita pe cat posibil placa de par sau drotul sau orice alt aparat care are nevoie de o temperatura foarte crescuta. Ai grija la alimentatia ta sa fie bogata in toti nutrimentii necesari de la grasimi sanatoase la vitamine si minerale. Nu uita nici de hidratarea necesara zilnic, atat prin consumarea unei cantitati suficiente de apa astfel incat sa nu simti niciodata senzatia de sete, cat si prin alimentele consumate.