Tratamente pentru dermatita seboreică

1 2 jpg jpeg

Cele mai bune tratamente pentru scuamele de pe faţă

Scuamele sunt întâlnite mai ales la bărbaţii cu vârste cuprinse între 18 şi 40 de ani, dar în ultimii ani aceste cruste albicioase, unsuroase sau uscate şi zone cutanate iritate şi roşii sunt întâlnite şi la femei. În plus, scuamele de pe faţă pot apărea şi la copii, la câteva săptămâni de la naştere.

Printre tratamentele pentru scuamele de faţă extrem de eficiente s-au dovedit a fi masaje faciale făcute cu ulei de măsline sau cu ulei de cocos. După aceste masaje, faţa se spală cu un produs delicat şi apoi se aplică o cremă de zi corespunzătoare.

Decoctul cu tărâţe de grâu, unul dintre cele mai eficiente tratamente pentru scuamele de pe faţă

Un alt tratament pentru scuamele de pe faţă este decoctul cu tărâţe de grâu. O parte tărâţe se adaugă la 5 părţi de apă, la care se adaugă o linguriţă de tinctură de propolis 30-40% şi o linguriţă de miere de albine. Cu acest amestec se masează zonele afectate.

Printre tratamentele pentru scuamele de pe faţă care s-au dovedit a fi utile sunt şi cele cu tinctură de propolis. Tamponarea zonelor afectate cu o dischetă demachiantă îmbibată în tinctură de propolis, poate face adevărate minuni: inflamaţia se retrage, iar leziunile se cicatrizează mai rapid.

În plus, este recomandat să schimbaţi fetele de pernă cel târziu la două zile. Ar trebui să faceţi asta în timpul, dar mai ales după tratament, pentru a evita pericolul reinfectării.

Pentru combaterea acestei afecţiuni este necesară renunţarea la grăsimile animale, alimentele conservate, mezeluri, prăjeli, alcool, cafea, dulciuri, afumături.

De asemenea, este indicat consumul alimentelor cu efect dezintoxicant, precum legumele, fructele, dar sunt foarte bune şi varza, fasolea, cartofii, morcovii, sfecla roşie, spanacul, salata verde, castraveţii, ceapa, usturoiul, urzica, fructele de pădure, afinele, nucile, alunele, cireşele, caisele, căpşunile, fragii, strugurii, coacăzele negre, iaurtul, gălbenuşul de ou.