Regina are probleme de mobilitate. Ce se ascunde, de fapt, în spatele acestei afecțiuni

regina buna jpg

Pe măsură ce îmbătrânim, este un lucru obișnuit ca mobilitatea să scadă treptat, ceea ce face deplasarea noastră mai dificilă.

Poate cunoasteți pe cineva care se confruntă cu probleme episodice de mobilitate, dar ce înseamnă asta mai exact? Iată tot ce trebuie să știi!

Ce înseamnă mobilitate episodică?

Termenul „probleme episodice de mobilitate” nu se referă la un diagnostic medical specific. Mobilitatea se referă la capacitatea noastră de a ne mișca liber și ușor.

Și în termeni medicali, episodic înseamnă că simptomele nu sunt constante. Cei cu probleme episodice pot avea perioade în care se pot deplasa cu ușurință și altele în care acest lucru devine tot mai dificil.

Regina se confruntă cu probleme de mobilitate în ultima, vreme, potrivit unui comunicat al Palatului, și a rărit apariția la evenimente.

Problemele de mobilitate pot fi cauzate de o serie de factori.

Acestea includ:

Procesul de îmbătrânire

Rănirea

Obezitatea

Probleme mentale

Probleme neurologice

Acestea pot determina oamenii să aibă dificultăți la mers și de mișcare.

Pe lângă faptul că provoacă durere fizică, acestea pot afecta independența oamenilor, capacitatea de a se îngriji și sănătatea mentală.

Uneori, oamenii nu se pot mișca sau luptă să-și coordoneze mișcarea corpului.

Acest lucru ar putea fi rezultatul simptomelor unei afecțiuni specifice, cum ar fi artrita, sau fragilitatea, care este legată de îmbătrânire.

Mohammed Abbas Khaki, medic generalist londonez, a declarat pentru The Times. : „Pe măsură ce îmbătrânim, problemele datorate uzurii articulațiilor și a spatelui ne duc cu gândul la artrită".

„Înseamnă, de asemenea, că atunci când încercăm să ne ridicăm după o perioadă lungă de timp sau dacă nu suntem „încălziți” puțin, mușchii și articulațiile noastre se pun mai greu în mișcare.”

Cine a avut probleme episodice de mobilitate?

În mai 2022, Regina nu a participat la deschiderea de stat a Parlamentului,  pentru prima dată în aproape 60 de ani.

„Regina continuă să se confrunte cu probleme episodice de mobilitate și, după ce s-a consultat cu medicii ei, a decis, fără tragere de inimă, să nu participle la deschiderea Parlamentului”, s-a spus într-o declarație.

Suverana de 96 de ani a fost forțată să renunțe la angajamente majore din cauza problemelor de mobilitate care îi afectează genunchii, șoldurile și spatele. Regina se pregătește să sărbătorească în iunie  Jubileul de platină, care va marca cei 70 de ani pe tron, și britanicii speră că sănătatea îi va permite să se bucure de acest eveniment, Regina a făcut și Covid în februarie, dar a experimentat doar „simptome ușoare , ca de răceală”.