Kristen Bell: trebuie să vorbim despre depresie!

1 kristen bell jpg jpeg

Actriţa americană Kristen Bell, cunoscută mai ales pentru rolurile din „House of Lies” şi „Veronica Mars”, crede că nu este o ruşine nici să fii depresiv şi nici să ceri ajutor specializat.

O prezenţă luminoasă şi revigorantă, Kristen Bell a mărturisit presei că a luptat cu depresia şi anxietatea încă din tinereţe. În timpul facultăţii, deşi lucrurile păreau să meargă bine pentru ea, a început să aibă o atitudine negativistă. Deşi nu vedea un motiv logic, se simţea la pământ, fără energie şi fără valoare. Actriţa spune că mama ei a fost cea care a ajutat-o să îşi înfrunte depresia şi să ceară ajutor specializat.

, a declarat

pentru pentru time.com.

Kristen Bell şi-a ascuns depresia de teamă că va fi judecată

Actriţa şi-a ascuns multă vreme problemele pentru că a observat că multă lume te priveşte ciudat dacă află că te lupţi cu o tulburare mentală. Deşi cunoscuţii se grăbesc să te trimită la medic dacă le spui că ai o problemă de ordin fizic, aproape nimeni nu se aruncă să te îndrume spre ajutor specializat dacă suferi de anxietate, atacuri de panică sau depresie. Unii nu te iau în serios, alţii te judecă şi te consideră o persoană slabă. Kristen consideră că e cel mai important să vorbim despre cum ne simţim şi, dacă ne dăm seama că persoanele apropiate nu ne pot ajuta, e indicat să ne îndreptăm spre medici: „Ştiţi ce se întâmplă când merg la medic pentru sănătatea mea mentală? Mă ascultă. Nu îmi minimizează sentimentele şi nu-mi dă imediat o pastilă sau îmi spune ce să fac. Abia apoi îmi vorbeşte despre ce opţiuni am. Pentru că atunci când e vorba de creierul tău, sunt foarte multe moduri în care te poţi ajuta singur”, a mai precizat actriţa.

Pentru a trata depresia, poţi încerca şi remedii naturale, meditaţii şi exerciţii fizice dar, dacă acestea nu par să funcţioneze, o persoană specializată poate oferi ajutorul necesar.

Citeşte mai multe despre depresie, cum se recunoaşte şi cum se poate trata:

Simptomele depresiei: cum recunoaştem această tulburare mintală

Depresia de toamnă e reală, dar se tratează

Sursă foto: pagina de Facebook Kristen Bell