Boala teribilă de care ar suferi Jack Nicholson

1 jack nicholson dementa jpg jpeg

Unul dintre cei mai valoroşi actori americani, Jack Nicholson are o carieră bogată, cu roluri complexe, care l-au propulsat pe scena marilor talente în cinematografie. În ultima vreme, Jack Nicholson a dispărut din viaţa publică, ar prieteni săi îşi fac griji în legătură cu sănătatea vedetei.

Nominalizat de 12 ori la Oscar, Jack Nicholson a reuşit să câştige de trei ori acest premiu, pentru „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, „Mai bine nu se poate” şi „Cuvinte de alint”. Nicholson a jucat în cei 55 de ani de carieră în 75 de lungmetraje, activând şi ca regizor şi producător.

Potrivit apropiaţilor, Jack Nicholson ar suferi de demenţă. „Eu şi Jack suntem prieteni de ani de zile. El nu îşi mai părăseşte casa. Cred că fiul şi fiica lui îl îngrijesc acum”, a mărturisit o sursă citată de okmagazine.

 Actorul are cinci copii, dar dar este mai apropiat de fiica sa, Lorena, şi de fiul Ray, care sunt văzuţi adesea lângă casa sa . „Comunitatea Mulholland Drive este destul de strânsă şi toţi sunt îngrijoraţi de starea lui. Fizic este bine, dar mintea lui a dispărut ”, a adăugat o persoană din anturajul actorului. „Este într-adevăr trist să vezi un actor atât de talentat, precum Jack, sfârşind în acest mod”.

Ce este demenţa

Cuvântul „demenţă” este un termen generic pentru mai multe boli care afectează funcţiile cerebrale, mai ales facultăţile mentale – capacităţile cognitive precum gândirea, orientarea în timp şi spaţiu, memoria şi limbajul. 

Demenţa este un semn important de neurodegenerescenţă progresivă ce implică distrugerea unor celule şi pierderea de ţesut cerebral. Funcţiile creierului cel mai des afectate sunt memoria, capacitatea de reflecţie, comportamentul şi capacitatea de a efectua treburile cotidiene.

Demenţa este o importantă cauză de dizabilitate în rândul persoanelor vârstnice din lumea întreagă, cu impact atât asupra pacienţilor, cât şi asupra familiilor acestora. Lipsa de înţelegere a demenţei poate duce la stigmatizare şi la întârzierea diagnosticului şi tratamentului. 

Citeste si: Iată ce modificări aduce andropauza! Toţi bărbaţii trebuie să le cunoască