Ce beneficii „remarcabile” oferă sexul de dimineață

Sexul de dimineață este unul dintre cele mai sănătoase moduri de a începe ziua, spun medicii.

Potrivit medicului Farzana Khan, de la RegenLab, aduce o mulțime de beneficii, de la stimularea memoriei și a sistemului imunitar până la ameliorarea anxietății. Iar pentru a-l trăi dimineata, este subînțeleasă puțină intimitate și cu o zi înainte, seara, dar și la răsăritul soarelui, lucru care poate ajuta mult, oferind conectare și stimulând sănătatea psihică.

image

Conectarea și hormonii eliberați în timpului sexului de dimineață îl fac o activitate care aduce multiple beneficii sănătății. Foto: Shutterstock

Dr. Khan a spus: „În general, sexul este foarte benefic pentru sănătatea cardiovasculară, sănătatea mintală și, de asemenea, calitatea relațiilor. Dar, s-a dovedit că scade tensiunea arterială, ameliorează stresul și anxietatea și chiar ajută la întărirea sistemului imunitar.”

Se consideră că ai hipertensiune arterială la valori de  140/90 mmHg.  Afecțiunea aceasta crește riscul de boli de inimă, atacuri de cord și accident vascular cerebral, precum și anevrisme, boli de rinichi și demență.

Sexul de dimineață nu este numai bun pentru tensiunea arterială, dar poate avea și o serie de alte beneficii pentru inima ta, a spus dr. Khan.

„A fi excitat sexual crește ritmul cardiac și atinge vârfuri în timpul apogeului. În cele din urmă, acest lucru este grozav pentru sistemul dumneavoastră cardiovascular.

Despre bărbați, în special, se cunoaște că au beneficii mari de la sex, iar studiile arată că acesta poate reduce riscul de boli de inimă și chiar de cancer de prostată.”

Reduce stresul

Obiceiul sănătos de a face sex dimineaţa poate fi, de asemenea, un mare impuls pentru sănătatea ta mintală, ameliorând stresul și anxietatea.

Dr. Khan a spus: „Stresul se poate manifesta într-o serie de moduri diferite, de la dureri de cap, insomnie la depresie cronică și chiar disfuncție sexuală.

În timp ce se știe că stresul scade libidoul atât la bărbați, cât și la femei, sexul de dimineață crește activitatea hormonală, care, la rândul său, ajută la ameliorarea stresului.”

Ea a adăugat: „Dacă te uiți la ceasul tău bioologic, vei descoperi că nivelurile hormonale, inclusiv testosteronul și estrogenul, sunt în mod natural mult mai mari atât la bărbați, cât și la femei, la prima oră dimineața.

„Sexul ajută la eliberarea de „hormoni ai fericirii” precum oxitocina și dopamina, iar o creștere a acestor hormoni înseamnă că este mult mai probabil să te simți relaxat și mai vesel pe parcursul zilei.”

Îmbunătățește memoria

A face sex la prima oră poate avea un efect benefic asupra memoriei tale. Cercetările au arătat că acele cupluri care fac sex de cel puțin două ori pe săptămână au o putere cerebrală mai mare decât cele care nu fac sex.

Dr. Khan a spus: „Sexul de dimineață ajută la activarea creierului, oferindu-i un flux brusc de hormoni. Studiile arată că cei care fac sex cu penetrare la prima oră dimineața au o memorie mai bună datorită activității hormonale crescute din hipocamp, care este o parte a creierului responsabilă de învățare și memorie.”

Oferă un impuls sistemului imunitar

În cele din urmă, condimentarea cu sex a rutinei de dimineață poate îmbunătăți și sistemul imunitar.

A face sex dimineața crește semnificativ producția de imunoglobuline (IgA) în corpul tău, a spus dr. Khan.

Anticorpul joacă un rol esențial în funcția imunitară a membranelor mucoase, astfel încât nivelurile mai ridicate ale acestuia „pot ajuta la avertizarea bacteriilor și a bolilor”, a adăugat ea.

Ea a spus: „Desigur, îngrijirea este, de asemenea, foarte importantă atunci când vine vorba de sistemul tău imunitar, așa că asigură-te că să mănânci corect, că rămâi activ și că dormi suficient, deoarece vă ajuta și cu libidoul.”

Sursa: The Sun