Top alimente alcaline pe care e bine să le consumi mai des

1 alimente alcaline jpg jpeg

Bolile frecvente pot să apară şi din cauza unui organism predominant acid. Cu toate că pH-ul sângelui nu poate fi influenţat, în schimb, poate fi influenţat cel al urinei şi al salivei cu ajutorul unei alimentaţii care prezintă potenţial alcalinizant.

Când nivelul de aciditate în corp este mare, pot să apară diverse dezechilibre care duc la instalarea unor boli. Unii specialişti în domeniu susţin că o alimentaţie alcalină reduce riscul de îmbolnăvire, în timp ce dieta în care predomină produsele acide contribuie la favorizarea probabilităţii de îmbolnăvire.

Din categoria alimentelor acide fac parte produsele de origine animală (carne, lactate, ouă), în vreme ce sursele vegetale au potenţial alcalinizant. Zaharurile şi grăsimile naturale sunt considerate neutre. Unele studii au arătat că într-un mediu acid, celulele canceroase se dezvoltă mai repede. Alimentaţia predominant alcalină poate ajuta la slăbit, este benefică pentru persoanele cu boli cardiace sau renale şi poate contribui la reducere riscului de cancer (cu toate că dovezile ştiinţifice nu sunt clare în acest sens).

Alimente alcaline cu efect protector

FRUCTELE. Consumă cât mai des fructe, inclusiv citrice. Cu toate că acestea din urmă au un gust acid, ele fac parte din categoria alimentelor alcaline pentru organism. De asemenea, sunt alcaline cireşele, bananele, pepenele, murele, caisele, perele, strugurii, afinele, nectarinele.

LEGUMELE. Broccoli, conopida şi varza sunt legume crucifere care au potenţial alcalin şi anticancerigen, de aceea trebuie consumate cât mai des. Morcovii, usturoiul, ţelina, ardeiul, sfecla roşie, dovleceii, cartofii, castraveţii sunt, de asemenea, alcalinizante.

Seminţele, nucile şi migdalele sunt, la rândul lor, alimente cu potenţial alcalinizant.

CONDIMENTELE. Foloseşte cât mai des în mâncăruri cimbrul, coriandrul, ghimbirul şi dafinul.

Citeşte şi: Cum îţi influenţează dieta echilibrul hormonal