TOP 5 Activităţi zilnice care să te menţină în formă

1 img 1 clicksanatate jpg jpeg

Te simţi obosit şi nu mai ai deloc chef? Cel mai probabil nu faci destul sport. Nu-i nimic, nu eşti singurul! Vei găsi aici cele mai distractive metode de a-ţi îmbunătăţi starea generală.

Salutare! Dacă ai ajuns aici, cel mai probabil eşti curios cum să faci să te simţi mai bine de-a lungul zilei. Ei bine, aceste activităţi îţi vor oferi un boost de energie. Bineînţeles, acestea vor avea efectele dorite împreună cu o dietă sănătoasă, cu multe fructe şi legume, proteine şi cereale integrale. Indiferent cât de ocupat eşti, nu lăsa exerciţiile fizice să fie primele care sunt eliminate din lista de lucruri de făcut.

2 img 2 clicksanatate jpg jpeg

1.Înotul

Înotul este unul dintre cele mai bune exerciţii fizice pe care le poţi face. Acesta poate reduce tensiunea din corp şi te poate ajuta să-ţi creşti mobilitatea generală. Mersul zilnic la bazin este un exerciţiu ideal pentru cei cu probleme ale inimii, scăzând posibilitatea apariţiei afecţiunilor cardiace.

De asemenea, studiile arată că jumătate de oră de înot pe zi te ajută să ai o dispoziţie mult mai bună, îmbunătăţindu-ţi relaţia dintre minte şi corp.

2.Micile treburi zilnice de acasă

3 img 3 clicksanatate jpg jpeg

Majoritatea activităţilor casnice pot fi incluse pe lista activităţilor fizice. De exemplu, o curăţenie generală va necesita folosirea tuturor muşchilor mari din corp, precum cei ai braţelor, ai spatelui şi, bineînţeles, ai picioarelor. Putem include aici şi jucatul cu copiii, deoarece ştim cu toţii cât de energici pot fi uneori!

Cel mai important este să faci cel puţin 30 de minute de mişcare în fiecare zi. După aceea, ai timp pentru tine: cărţi, filme, muzică, fotbal la televizor sau chiar pentru a descoperi cât mai multe ponturi bune.    

3.Antrenamente de forţă

Acest tip de exerciţii a fost întotdeauna asociat bărbaţilor, însă în ultima perioadă din ce în ce mai multe femei încep să meargă la sală pentru a-şi tonifia muşchii.

Bineînţeles, când vorbim despre antrenamente de forţă ne gândim la tipi musculoşi care ridică greutăţi la sală. Ei bine, trebuie să ştii că există nenumărate antrenamente şi exerciţii care-ţi pot îmbunătăţi considerabil atât forţa, cât şi masa musculară, de acasă. Includem aici banalele flotări şi genoflexiuni, dar şi exerciţii mai grele precum tracţiunile sau statul în mâini. Toate aceste exerciţii pot fi modificate astfel încât să fie din ce în ce mai grele, deoarece după o perioadă corpul se obişnuieşte şi exerciţiile nu mai au beneficii.

4.Mersul pe jos

Mersul pe jos face piciorul frumos. Totuşi, această glumă este cât se poate de adevărată!

Câteva minute de mers zilnic ajută la o mai bună circulaţie sanguină şi la reducerea tensiunii arteriale, conform diferitor studii efectuate de cercetători din întreaga lume.

De asemenea, beneficiile pe care le are o plimbare de seară asupra stării generale sunt extraordinare.

5.Stai mai mult în picioare

Dacă job-ul îţi oferă posibilitatea, încearcă să stai mai mult în picioare.Astfel, îţi vei dezvolta o anduranţă, îţi vei îmbunătăţi postura şi vei arde mai multe calorii.

În schimb, dacă natura locului de muncă este incompatibilă cu statul în picioare, atunci fă-ţi un obicei de a face cât mai multe lucruri din poziţie verticală.