Știai că există meditație sexuală? Iată ce avantaje ai dacă o practici!

Află care este diferența dintre meditația sexuală, meditația tantrică și meditația orgasmică și cum să explorezi meditația sexuală.

Meditația sexuală poate fi efectuată de unul singur, cu un partener, cu un ghid sau fără. Se concentrează în jurul practicii mindfulness. Cu această tehnică te concentrezi asupra momentului prezent, experimentând gânduri, sentimente și senzații fără a le judeca sau eticheta, scrie WebMD.

Zen -relaxare - meditatie FOTO Shutterstock

Meditația sexuală se concentrează asupra senzualității. Foto: Shutterstock

În meditația sexuală, te concentrezi pe senzualitate și starea actuală a corpului tău. Scopul tău este să renunți la distragerea atenției și să te focusezi pe atingere și senzație. Dacă practici meditația sexuală cu un partener, există un obiectiv suplimentar: să sporești legătura dintre tine și el, să devii mai conștient atât de propriul tău corp, cât și de cel al partenerului.

Meditația sexuală se poate termina cu actul sexual sau masturbarea până la orgasm, dar acest lucru ar fi de preferat să nu se întâmple.

Există o suprapunere naturală între atenție și sex. Ambele încurajează concentrarea asupra momentului prezent și eliberarea gândurilor despre responsabilitățile exterioare. Ambele pot ameliora stresul și ambele implică respirație profundă.

Poate din cauza acestei conexiuni, un studiu despre antrenamentul mindfulness a demonstrat potențialul său ca ajutor pentru femeile cu probleme sexuale. Antrenamentul a avut ca scop să le ajute să se relaxeze, să evite auto-judecata negativă, să fie prezente și să observe senzațiile și schimbările corporale.

Un alt studiu privind relația dintre mindfulness și sexualitate a inclus atât bărbați, cât și femei. S-a descoperit că mindfulness are o legătură pozitivă cu motivația sexuală și conștientizarea sexuală.

Care este diferența dintre meditația sexuală, meditația tantrică și meditația orgasmică?

Meditația sexuală este un termen larg care include meditația orgasmică și se suprapune cu meditația tantrică.

Meditația sexuală versus meditația tantrică

Tantra este o filozofie și un set de practici care au apărut în India în jurul secolului al VI-lea. Include afirmația că totul este sacru, inclusiv sexul, și se concentrează pe trezirea conștiinței și energia eliberatoare. Nu toată meditația sexuală este tantrică și nu toată meditația tantrică este sexuală.

Meditația sexuală versus meditația orgasmică

Meditația orgasmică este o tendință culturală recentă care a început în San Francisco la începutul secolului 21, dar de atunci a dezvoltat mai multe avanposturi. Acesta implică un masaj clitoridian de 15 minute.

Cum să explorezi meditația sexuală

Meditația sexuală poate fi practicată fără antrenament sau ghid. La fel ca multe practici de mindfulness, meditația sexuală necesită doar să iei o pauză din agitația vieții de zi cu zi și să te concentrezi asupra corpului tău, aducând conștientizarea fiecărei părți pe rând.

Dar multor oameni le este greu să mediteze singuri, iar meditația sexuală nu este diferită. Este ușor să fii distras sau frustrat. Există multe meditații ghidate disponibile, atât gratuit, cât și contracost. Puteți găsi și material specific cuplurilor sau explorării de unul singur. În plus, există podcasturi și aplicații care acoperă subiectul meditației sexuale.

Citește și Ce să faci dacă ești singur acasă și ai simptome de infarct