Sprâncenele tatuate, o idee bună sau nu?

1 shutterstock 587093699 jpg jpeg

Fiecare femeie vrea să arate cât mai bine posibil, de aceea, serviciile de înfrumuseţare vin în întâmpinarea dorinţelor, încercând să ţină pasul cu ele. O procedură tot mai în vogă este tatuarea sprâncenelor. Merită sau nu să o încerci?

Tatuarea spr├óncenelor se adreseaz─â mai multor categorii de femei, fiind potrivit─â ├«n varii situa┼úii. Din prima categorie fac parte cele care, odat─â cu v├órsta, ├«n urma pensatului incorect ani la r├ónd, din cauza unei afec┼úiuni (alopecie) sau a unui accident au ├«nceput s─â aib─â spr├óncene din ce ├«n ce mai rare, ├«n cea de-a doua categorie ├«ncadr├óndu-se cele care ├«┼či doresc s─â arate mereu bine ┼či s─â fie ├«n permanen┼ú─â machiate. A┼čadar, ├«n func┼úie de motiva┼úia fiec─âreia, tatuarea spr├óncenelor poate fi privit─â ca o procedur─â de redare a feminit─â┼úii sau care te ajut─â s─â scute┼čti timp pre┼úios.

Ce tehnici se folosesc

Tatuarea spr├óncenelor, numit─â mai nou micropigmentare poate fi realizat─â prin intermediul mai multor tehnici, ┼či anume: microblading (umplerea spa┼úiilor goale prin desenarea fir cu fir), tehnica ombre (imit─â accentuarea spr├óncenelor cu fard, cu o trecere gradual─â de la o nuan┼ú─â mai deschis─â, spre una mai ├«nchis─â) ┼či micropowdering (tehnic─â de machiaj permanent, cu efect pudrat). Nu trebuie s─â te ├«ngrijorezi c─â spr├óncenele tale vor trebui rase ├«nainte  ╠  tehnicile folosite sunt doar pentru a umple golurile existente. Dac─â este nevoie, acestea vor putea fi combinate ├«ntre ele, pentru un efect c├ót mai natural.

Cum se realizeaz─â

├Änaintea ┼čedin┼úei de tatuare a spr├óncenelor va avea loc o consulta┼úie, ├«n care dermopigmentistul va explica am─ânun┼úit ├«ntreg procesul. ├Ämpreun─â cu acesta, se vor alege cea mai potrivit─â nuan┼ú─â (c├ót mai apropiat─â culorii naturale a firelor de p─âr) ┼či forma spr├óncenelor. O ┼čedin┼ú─â dureaz─â  aproximativ 1-2 ore.

Cât rezistă

De la caz la caz, ├«n func┼úie de tipul de ten al fiec─ârei femei ┼či de c├ót de u┼čor este asimilat pigmentul, rezultatul poate dura ├«ntre 1-2 ani, estomp├óndu-se treptat, ca la final s─â dispar─â complet.

Perioada de vindecare

Imediat dup─â tatuare nu te vei putea bucura ├«nc─â de forma final─â a spr├óncenelor. De ce? Pentru c─â, ├«n perioada de vindecare, zona spr├óncenelor va c─âp─âta o culoare mult mai ├«nchis─â dec├ót a┼ča cum va ar─âta la final. ├Än plus, ├«n c├óteva zile pielea se va exfolia, lucru care nu va afecta ├«ns─â desf─â┼čurarea activit─â┼úilor zilnice, deoarece procesul va fi aproape insesizabil de cei din jur. La recomandarea dermopigmentistului, zona tatuat─â va trebui masat─â u┼čor cu o crem─â special─â. Solarul, sauna, ├«notul sau orice alt─â activitate care implic─â transpira┼úie abundent─â vor fi evitate, c├ót ┼či praful. Dac─â este necesar, dup─â perioada de vindecare va urma retu┼čul, pentru a ajusta mici detalii.

Posibile riscuri

Ca orice alt─â procedur─â de ├«nfrumuse┼úare, tatuarea spr├óncenelor poate implica ┼či anumite riscuri. Acestea pot fi ob┼úinerea unei forme care nu avantajeaz─â tr─âs─âturile, apari┼úia alergiilor ├«n cazul ├«n care substan┼úele folosite nu sunt de calitate, folosirea unei culori nepotrivite (prea deschis─â sau prea ├«nchis─â). De aceea, este bine s─â se aleag─â cu grij─â dermopigmentistul ┼či salonul unde se va efectua procedura.

Sfatul specialistului

Ilinca Ţurcanu, dermopigmentist

Dintre toate tipurile de tatuare ale spr├óncenelor, micropigmentarea este o tehnic─â de ultim─â genera┼úie care presupune redesenarea firelor de p─âr din spr├óncean─â, imit├óndu-le perfect culoarea, grosimea ┼či orientarea, cre├óndu-se astfel impresia de spr├óncean─â natural─â. Cu ajutorul acesteia se pot umple golurile din spr├óncean─â, se pot masca cicatrici ┼či pot fi retu┼čate tatuaje mai vechi, f─âr─â a deteriora firele de p─âr naturale. Prin tehnica repigment─ârii se realizeaz─â corec┼úii de culoare, de form─â ┼či de pozi┼úionare a spr├óncenelor, d├ónd impresia de lifting la nivelul fe┼úei. Un aspect de care trebuie ┼úinut cont este folosirea obligatorie a pigmen┼úilor organici sintetici, care nu provoac─â alergii ┼či nu con┼úin oxid de fier ÔÇô ceea ce ├«nseamn─â ca nu se vor transforma ├«n alte culori, ├«n timp.