Semintele de dovleac, extrem de benefice pentru organism

1 semintele de dovleac extrem de benefice pentru organism jimj jpg jpeg

Semintele de dovleac sunt o gustare foarte populara si apreciata, insa stiai ca sunt o sursa excelnta de minerale precum mangan, fier, zinc si magneziu? Semintele dovleacului, leguma nativa Americii Centrale, pot aduce organismului un aport considerabil de vitamina E si sunt considerate un aliment excelent.

Semintele de dovleac previn in mod eficient diabetul, osteoporoza, diminueaza riscul de cancer si regleaza colesterolul.

Aceste seminte sunt bogate in acizi grasi nesaturati, care regleaza eficient nivelul de zahar din sange. In cazul in care ai probleme cu diabetul, este bine sa le consumi zilnic.

- Consumate constant, semintele de dovleac reduc tensiunea si pot diminua riscul unui infarct.

- Semintele de dovleac lupta impotriva celulelor canceroase si au proprietati antiinflamatorii.

- Mai mult decat atat, semintele de dovleac trateaza durerile de cap, durerile articulare si regleaza pulsul.

- Un pumn de seminte de dovleac aduce organismului 50% din necesarul zilnic de magneziu, mineral care indeplineste mai multe functii importante in organism, stimulând digestia, sistemul cardivascular si contribuie la reducerea anxietatii. - Poate fi de folos persoanelor care sufera de diabet. in studii recente, s-a descoperit ca semintele de dovleac ar putea ajuta la reglarea nivelului de insulina si ar putea preveni complicatiile diabetului reducând stresul oxidativ.