Scapi de crampe şi dureri apăsând aceste puncte de la nivelul picioarelor

Crampele musculare la nivelul picioarelor pot lovi oricând, fie după exerciții fizice, fie aparent fără motiv, ca de exemplu, în timpul nopții.

Acestea sunt evenimente neplăcute care ne afectează pe mulți dintre noi, dar exercițiile de întindere zilnică poate ajuta la prevenirea lor.

Din păcate, nu toată lumea are timpul sau motivația să facă elongații și întinderi zilnic, de aceea își și fac loc în viața noastră crampele și durerile musculare.

Iată 3 puncte de presiune eficiente pentru atenuarea crampelor, situate la picioare, care vor ajuta la ameliorarea durerii și disconfortui, potrivit Ba-BaMail. Ele funcționează atât pentru dureri apărute la nivelul picioarelor, cât și pentru dureri legate de disfuncții și blocaje la diverse organe.

Durerea și umflarea, punctul ST-34

În cazul în care ai crampe în partea din față a coapsei, poți găsi ușurare aplicând presiune pe punctul de presiune ST-34. Acest punct de presiune trece de-a lungul liniei longitudinale a stomacului și poate trata eficient problemele legate de digestie, precum și umflarea (edemele) și durerile de genunchi.

1 jpg

În imagine este Punctul ST-34, care ameliorează durerea și umflarea. Foto: Preluare Ba-BaMail.com

Localizezi  punctul de presiune punând vârfurile degetelor pe marginea exterioară a rotulei și mișcând în sus trei degete. Odată ce ați ajuns la punctul respectiv, masează ușor pentru a reduce durerea.

Ameliorează spasmele musculare punctul BL-37

Există o metodă ușoară de a ameliora crmapele și spasmele din mușchii ischio-jambieri, un grup de mușchi care traversează articulațiile șoldului și genunchiului și sunt responsabili pentru mers, alergare, etc.

image

În imagine este punctul de presopunctură BL-37,  care ameliorează spasmele musculare. Foto: preluare Ba-BaMail.com

Punctul de presiune este situat în partea din spate a coapsei, cunoscut sub numele de „BL-37,” și are ca scop tratarea problemelor legate de contracția mușchilor ischio-jambierii, dar s-a observat că acest punct poate, de asemenea, să abordeze eficient durerile de spate.

Pentru a accesa acest punct, plasează vârfurile degetelor în centrul coapsei - spate, așa cum este indicat în figură. În timp ce masezi acest punct, este important să fii blând, deoarece poate fi sensibil la unele persoane.

Ameliorează disconfortul tălpilor punctul KI-1

Dacă ai spasme musculare la picioare, în special în zona tălpilor sau a degetelor de la picioare, punctul KI-1 este punctul ideal pentru masaj.

image

În imagine este punctul de presopunctură KI-1, care ameliorează disconfortul de la picioare și degetele de la picioare. Foto: Preluare Ba-BaMail.com

Acest punct nu numai că ajută la atenuarea spasmelor musculare ale picioarelor, dar oferă și ameliorarea altor afecțiuni precum durerile de cap, durerile de gât, gâtul uscat, constipația și greața.

Pentru a localiza punctul de presiune KI-1, întinde-ți piciorul până când vezi două linii curbe de fiecare parte a părții centrale din partea inferioară a piciorului. KI-1 poate fi găsit exact acolo unde aceste linii se întâlnesc. Aplică o presiune moderată cu un deget și masează ușor punctul după relaxezi piciorul.